L’Ajuntament posa en marxa un servei de mediació per als lloguers de locals comercials

Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, de la mà del departament de Promoció Econòmica, posa en marxa un nou servei gratuït de mediació per als lloguers de locals comercials afectats per la crisi de la COVID-19. L’objectiu és assolir acords entre propietaris i llogaters per tal de facilitar el manteniment de les activitats comercials i de serveis de la ciutat.

La crisi de la COVID-19 va comportar el tancament temporal de molts locals i ha provocat una baixada molt important d’ingressos a un gran nombre d’establiments comercials i de serveis. Davant aquesta situació, arrendadors i arrendataris es veuen obligats a pactar condicions que permetin superar aquesta etapa, des de la voluntarietat.

Per a les situacions en què arribar a un acord no ha estat possible, l’Ajuntament ofereix un servei de mediació a càrrec de professionals, per tal de facilitar la comunicació i trobar una fórmula beneficiosa per a les dues parts.

El servei va a càrrec de l’Agrupació d’Arquitectes experts pericials, forenses i mediadors, que depén del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a partir d’un conveni signat amb l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

En la mediació, el mediador condueix les parts a facilitar el diàleg i trobar la solució òptima per al cas tenint en compte les necessitats de les dues parts. No exerceix d’àrbitre ni de jutge, sinó que són les parts que acorden voluntàriament.

Aquest servei, de caràcter gratuït, està destinat a propietaris i llogaters de locals comercials ubicats a Sant Joan Despí. Per tal de sol·licitar-lo, cal enviar un correu electrònic a promocio@sjdespi.net.