El professor d'Economia Gonzalo Bernardos destaca que Sant Joan Despí té una posició "fantàstica" per atraure inversions empresarials

Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha celebrat la dotzena edició del Fòrum Empresarial, un espai de reflexió i debat amb el teixit empresarial local que aquest any ha tingut com a ponent Gonzalo Bernardos, professor titular d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB), analista i consultor econòmic. Bernardos ha destacat que Sant Joan Despí compta amb una posició "fantàstica" per atraure inversions empresarials.

Sota el títol Agenda 2030: principals reptes de l'economica local, aquest any el Fòrum Empresarial de Sant Joan Despí ha volgut reflexionar sobre les perspectives de l'economia local en l'actual context global.

En la seva ponència, el professor Gonzalo Bernardos ha fet un repàs a l'evolució de l'economia en els darrers 40 anys i ha explicat que, en els propers anys, es produirà la fi de la globalització comercial i una tornada de la indústria a Europa. "Els propers anys seran millors que els darrers, som en el lloc oportú, en el moment oportú, tenim gent ben formada i capacitat d'inversió"

Davant aquestes perspectives, Bernardos ha dit que "la posició de Sant Joan Despí és fantàstica, està al rovell de l'ou, al costat d'una gran autopista, d'un gran port, d'un gran aeroport, al costat de Barcelona, ho té tot per atraure inversions empresarials".

Segons el professor d'Economia de la UB, "és el moment que les ciutats metropolitanes donin un pas endavant per avançar cap a un model de generar riquesa i de generar indústria. Sé que l'Ajuntament de Sant Joan Despí és proactiu en aquest sentit", ha apuntat Bernardos.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha manifestat: "el model de ciutat que defensem és una ciutat que ha de tenir un nivell alt de benestar, d'equipaments i de serveis i, també, una ciutat que ha de tenir activitat econòmica". Belén García ha convidat el teixit empresarial local "a treballar plegats per aprofitar les oportunitats que tenim com a ciutat: la nostra situació estratègica, les nostres comunicacions, la nostra qualitat de vida són valors importants també a l'hora de generar activitat econòmica".

Durant la celebració del XII Fòrum Empresarial, l'Ajuntament ha entregat reconeixements a les persones emprenedores que aquest any 2022 han creat empreses amb l'ajuda del servei d'atenció i suport a l'emprenedoria de Promodespí.
 

Imatge
Imatge
Imatge