El Ple municipal aprova una declaració institucional contra el tancament de l'empresa Nobel Plastiques Ibérica

Imatge

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat avui una declaració institucional que rebutja el tancament de l'empresa Nobel Plastiques Ibérica, ubicada al polígon industrial Fontsanta i dedicada a la fabricació de components d'automoció, concretament conductes de plàstic per a fluïds. El cessament de l'activitat deixaria sense feina més de 200 treballadors i treballadores de l'única planta que la companyia té a l'Estat espanyol.

La declaració, aprovada per unanimitat dels sis grups municipals, demana al grup Orhan Holding, al qual pertany Nobel Plastiques Ibérica, que reconsideri la decisió i trobi una alternativa per no deixar sense feina a més de 200 treballadors i treballadores.

El Ple insta a la direcció del grup a reconsiderar la decisió i a negociar amb els representants de la plantilla una solució alternativa que permeti garantir el manteniment de l’activitat i la màxima ocupació.

Segons s'argumenta en la declaració, que es traslladarà als agents socials, als representants dels treballadors i treballadores i a la direcció de l'empresa, el 22 de juliol es va conèixer l'anunci del grup Orhan Holding, al qual pertany Nobel Plastiques Ibérica, de finalitzar l'activitat justificant la decisió en l'impacte que ha tingut la pandèmia de la COVID-19 en l'economia mundial, i en concret, en la indústria de l'automoció. L'empresa, que encara no ha posat data al tancament, al·lega pèrdues econòmiques i explica que deslocalitzarà la producció a alguna de les plantes del grup a Europa o el Marroc.

L'anunci ha agafat per sorpresa als treballadors i treballadores de la planta de Sant Joan Despí que acaben de sortir d’un ERTO per força major i un altre d'organitzatiu. Un 80% de la plantilla és personal fix, mentre que un 20% hi treballa com a eventual.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha comentat que "l'anunci del tancament ha estat una sorpresa ja que em consta que s'havien fet importants inversions per modernitzar i robotitzar les instal·lacions. Aquest anunci agreuja un sector, el de l'automoció, que ja està molt tocat davant el tancament que Nissan va anunciar al maig".

CONSULTA LA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL CONTRA EL TANCAMENT DE NOBEL PLASTIQUES IBÉRICA