El dissabte 1 d'octubre, torna la festa del comerç al carrer amb la 21a edició de FiraDespí

Imatge

Sant Joan Despí celebra el dissabte 1 d'octubre la 21a edició de FiraDespí, la gran festa del comerç local al carrer. El certamen, el gran aparador del comerç i la restauració de la ciutat, tindrà lloc de les 10 a les 21 hores als carrers del barri Centre.

La 21a FiraDespí aplegarà més d'una seixantena d'expositors comercials -de sectors com la moda, els complements, els electrodomèstics, el parament de la llar, l'òptica, la salut, l'esport, la jardineria...- així com expositors d'artesania i alimentació. A més, hi haurà la mostra de vins i caves Firavins, l'oferta de tapes de les parades del Mercat del Centre i la Firatapa a diferents bars i restaurants del Centre (tapa i beguda per 3,50 euros).

La fira tindrà un espai temàtic dedicat a promoure un comerç cada vegada més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Hi trobarem una exposició del projecte 'Comerç sostenible', emmarcat en el Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i un servei mòbil d'autoreparació per ensenyar a reparar petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes.

El certamen disposarà també d'un espai temàtic amb motiu del Dia Mundial de la Gent Gran (que se celebra el mateix dia 1 d'octubre), amb una carpa a l'eix comercial on hi haurà els i les components que condueixen el programa de ràdio Connectat amb la vida que s'emet cada diumenge a Ràdio Despí.

Activitats infantils, lúdiques i culturals

Per a la canalla, tindrem múltiples activitats infantils a la plaça de l'Ermita com un conte en anglès (a les 10.30 h); tallers (de mòbils amb material reciclable, de xapes i imants i de lettering, de 10.30 a 12 h i de 17.30 a 19 h), i un taller de percussió amb bidons (de 12 a 13.30 h).

La programació de FiraDespí també inclou propostes lúdiques i culturals: les visites guiades pel patrimoni modernista, la mostra de dansa country, diferents actuacions musicals, l'espectacular batucada pel carrer del Bon Viatge o el Bingo Musical d'Activa Despí. 

A més, la unitat mòbil del Banc de Sang visitarà FiraDespí per recollir donacions de sang, de 10 a 14 h, a la plaça del Consell dels Infants.

La inauguració de FiraDespí tindrà lloc el dissabte 1 d'octubre, a les 10 hores, al carrer del Bon Viatge i anirà acompanyada de la tradicional cercavila de la Colla de Geganters.

El certamen acabarà amb la desfilada de moda del comerç local, que presentarà les seves propostes per a la propera temporada en moda, calçat, complements, bosses, ulleres i perruqueria, entre d'altres. En acabar es farà el sorteig de tres xecs de compra de 400 euros, 200 i 100 que es podran gastar entre els establiments participants a FiraDespí 2022.

Per arribar a la fira des dels diferents barris de la ciutat hi ha múltiples opcions: caminant, en bici, en transport públic (bus i TRAM). A més, durant la fira hi haurà un trenet que enllaçarà el barri de les Planes i el barri Centre per l'avinguda de Barcelona.

DESCARREGA'T EL PROGRAMA DE FIRADESPÍ 2022