Contractació de 12 persones en situació d'atur per treballar a l'Ajuntament

Imatge

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha incorporat a treballar a 12 persones que estaven en situació d’atur i que faran tasques en diferents departaments municipals al llarg dels propers mesos. Aquest és el segon pla d'ocupació que s'activa a la ciutat en aquest any 2024.

Aquest nou pla està subvencionat per la Generalitat de Catalunya a través del Projecte Treball als Barris. De les 12 persones contractades, 10 persones treballaran com a peons de brigada i 2 persones com a operàries de neteja viària. Els contractes de treball tindran una durada de sis mesos.

L'objectiu d'aquest pla és fomentar la inserció de persones en situació d'atur, per tal d'afavorir i millorar la seva ocupabilitat i la seva situació econòmica i social.

Aquest pla d'ocupació se suma al que l'Ajuntament va posar en marxa el mes de gener passat i que va permetre la contractació de 14 persones en atur. 

Els plans d'ocupació municipals prioritzen els col·lectius que tenen més dificultats d’accés al mercat laboral o que estan en situació de vulnerabilitat social i econòmica. 

L'any 2023, l'Ajuntament va contractar, a través de plans d'ocupació propis o amb l'ajuda d'altres administracions supramunicipals, un total de 61 persones, i a una cinquantena de joves a través dels programes ocupacionals juvenils.