Alumnes de cicles formatius aprenen a afrontar una presentació de feina mitjançant el format del programa 'La Voz'

Imatge

Alumnes de cicles formatius de l'Institut Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí han après a afrontar una presentació de feina ràpida mitjançant un format innovador que emula el talent show televisiu La Voz. Organitzada per l'Ajuntament de Sant Joan Despí, aquesta activitat ha tingut com a coaches a responsables de diferents empreses que han escoltat a cegues les presentacions de les candidatures de feina de l'alumnat.

El taller s'ha realitzat el dimarts 20 de febrer en el marc del Vocational Workshop, una jornada que cada any celebra l'IES Ferrer i Guàrdia per a alumnes que finalitzen el cicle formatiu de grau superior. Un dels tallers d'aquesta jornada ha consistit en preparar un speed job talent, una forma de presentació de feina ràpida on hi ha un temps molt limitat per donar-se a conèixer com la millor opció al possible lloc de feina.

Hi han participat una trentena d'alumnes de segon curs dels cicles formatius de grau superior de Gestió de vendes i espais comercials i de Comerç internacional, que han treballat amb una formadora les claus per fer una bona presentació de feina. Posteriorment, les han hagut de posar en pràctica amb responsables de les empreses Grupo Trébol Energía, Raona, Vermaat, ETalentum, Doga i Kao Chimigraf que, seguint el format de La Voz, estaven d'esquenes mentre els alumnes feien les seves presentacions, amb un temps límit de dos minuts.

Després de cada presentació, els coaches empresarials han valorat els punts forts i dèbils de cada aspirant i els han donat consells perquè siguin capaços de captar l'atenció i l'interès dels responsables de recursos humans. "El mercat laboral està canviant: és molt important tenir un bon currículum i una bona formació, però cada vegada és també més important saber-te vendre exposant bé la teva trajectòria i el que pots aportar a l'empresa", segons Rosaura Alastruey, responsable del taller organitzat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí a través de Promodespí.  

Mitjançant aquest format innovador, l'alumnat ha adquirit noves habilitats que els seran de gran ajut per a la seva incorporació al mercat laboral un cop finalitzin els seus estudis de cicle formatiu de grau superior. Alhora, s'han pogut acostar de primera mà al món empresarial i conèixer el que les empreses esperen en una entrevista de feina. 
 

Imatge
Imatge
Imatge