Sant Jordi porta una primavera d’activitats culturals

-
Imatge

Del 15 al 30 d'abril, Sant Joan Despí viurà el programa d'activitats culturals al voltant de la commemoració de Sant Jordi. A més de la festa dels llibres i les roses, a l'abril es faran altres activitats com teatre, exposicions, dansa o les caramelles.

El 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, hi haurà parades de llibres i roses als barris de les Planes, del Centre, Residencial Sant Joan i Pla del Vent-Torreblanca. Durant tota la jornada, els i les autores locals signaran els seus llibres.

Un any més, la façana de Can Negre s'omplirà de roses amb una instal·lació artística on hi haurà una sorpresa de part del Drac Braulio. A banda, a la plaça del Mercat i a la plaça de l'Ermita hi haurà espais de jocs. A l'Ermita, també, un taller de pintura infantil del Grup d'Art 94 i la instal·lació musical interactiva Orkestrònia. A la plaça de Catalunya es podrà tocar el piano i, a les Planes i al Centre, hi haurà espectacle itinerant amb Dragon ST by JAM.

Per Sant Jordi, l'orquestra Laud'Ars farà un concert a l'auditori de l'Hospital de Sant Joan Despí amb música d'autors catalans, mentre que la Colla Sardanista de Sant Joan Despí farà una ballada de sardanes a la plaça de l'Ermita acompanyada de la cobla Ciutat de Cornellà.

Més activitats literàries

Més enllà del dia de Sant Jordi hi haurà més activitats literàries. El 18 d'abril, l'Auditori Miquel Martí i Pol acollirà la presentació dels nous llibres de les santjonanques Luisa Lores, Maria Jesús González, l'Eva M. Deiros i Elisabeth Grau, Sandra Colavidas i Elena Miguel.

El 21 d'abril, l'escriptora Dolores Redondo, autora de la trilogia del Baztán, farà una sessió del Club del Llibre al Teatre Mercè Rodoreda (amb reserva prèvia a teatresdespi.cat). I el 22 d'abril, a Can Negre, hi haurà l'activitat Lletres i música, una visita per l'edifici per conèixer les ornamentacions i canvis que hi va fer Jujol, amb lectures de fragments de llibres de Mercè Rodoreda i Miquel Martí i Pol i actuació musical.

Altres propostes culturals a l'abril

La programació cultural de l'abril comptarà amb altres activitats com els tallers infantils a les biblioteques; la Trobada de Gegantons i Gegantones, i Capgrossos d'Escoles i Esplais (15 d'abril); la Cantada de Caramellles (15 i 16 d'abril); la Festa de la Primavera de l'Eixample (16 d'abril); el recital de poesia al Centre de Gent Gran Cirerers (20 d'abril); les Audicions a les Biblioteques (21 d'abril); el Correfoc Infantil de Primavera (22 d'abril); o el Festival de Primavera de l'Esbart Dansaire (30 d'abril).

Per la seva banda, el Consell d'Infants organitza el 28 d'abril l'activitat Recuperem els jocs, juguem a les places! a la plaça de l'Ermita. I el dia següent, 29 d'abril, Dia Internacional de la Dansa, hi haurà actuacions de diferents entitats i escoles de dansa de la ciutat a la plaça de l'Ermita i al tram de vianants del carrer John F. Kennedy.

Pel que fa a les exposicions, el 20 d'abril s'obrirà al Centre Jujol-Can Negre l'exposició sobre els 30 anys de l'Arxiu municipal, i el 12 d'abril, al Centre de Gent Gran Cirerers, l'exposició de pintura d'Elisabeth Grau.

Finalment, pel que fa a les arts escèniques, hi haurà teatre infantil, amb Els tres mosqueters (16 d'abril) i Migrare (29 d'abril), el concert de tribut a Fito&Fitipaldis (21 d'abril) i el monòleg Mamasita de Charlie Pee (28 d'abril).