Sant Joan Despí participa en la promoció d'un nou circuit de programació cultural amb artistes del Baix Llobregat

-
Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, conjuntament amb els ajuntaments de Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Just Desvern i Sant Boi de Llobregat, impulsen la creació de BaixAR-t, Fem Circuit, Fem cultura. Es tracta d’una xarxa de promoció de propostes artístiques d’arts escèniques i música del Baix Llobregat.
    
La presentació del nou circuit s'ha fet el 7 de desembre a Sant Boi de Llobregat, amb la participació de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i del tinent d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, Àlex Medrano.

BaixAR-t és un projecte estratègic de comarca que entén la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic. També és una aposta per donar suport a professionals del Baix Llobregat tot generant espais d'actuació i circuits de programació entre els diferents municipis participants.

A més d’una futura programació en gira, que s'iniciarà a partir de 2023, s'han creat com a eines de difusió una pàgina web (www.baixart.cat) i un catàleg d’artistes i grups organitzat per gèneres i per municipis, dins dels àmbits de la música, el teatre, el circ, la dansa, la màgia i les arts visuals. Aquest catàleg ja compta amb una vintena de propostes. Per formar-ne part, els grups s’han d’inscriure a la pàgina web del projecte.

Cada ajuntament podrà escollir qualsevol formació de qualsevol gènere d’altres municipis en funció de les prioritats de la seva programació. El grup de municipis impulsors també fa una crida a la iniciativa privada per fomentar la contractació d’artistes que formin part d’aquest catàleg.