Sant Joan Despí està de Festa Major!

-
Imatge

La Festa Major de Sant Joan Despí ja està en marxa! La popular actriu còmica Mònica Pérez ha pronunciat el pregó que dona inici oficial a uns dies de festa que es prolongaran fins al diumenge 25 de juny. Per Festa Major, gaudirem dels concerts d'Els Catarres i de Manu Tenorio, d'espectacles familiars, mostres de dansa, espais de jocs infantils i moltes altres activitats.

Un pregó molt divertit

La Festa Major ha començat oficialment el dimecres 21 de juny al vespre amb el pregó, que aquest any ha protagonitzat l'actriu Mònica Pérez, cara coneguda per la seva participació en programes com Homo Zapping, Buenafuente o Polònia. Un pregó ple de bon humor que ha acabat amb un ball de gegants i una cantada d'havaneres.

El pregó dona pas a uns dies de Festa Major on els carrers i places de la ciutat tornaran de nou a ser el punt de trobada de la ciutadania per gaudir, amb amistats i familiars, d'espectacles, música, dansa, tallers infantils o festes de caire tradicional.

Grans concerts

Un dels moments més esperats serà el concert estrella, que aquest any anirà a càrrec dels Catarres, el grup de pop-folk format per Èric Vergés, Jan Riera i Roser Cruells, que presentaran el seu darrer treball, Diamants. Lletres optimistes i plenes d'energia, aliats ideals per passar una gran nit de Festa Major el dissabte 24 de juny.

Altres opcions que no ens podem perdre són el concert del cantant Manu Tenorio, un concert tribut a La Oreja de Van Gogh, l'actuació del showman David Moreno i la seva banda Versión Imposible, que interpretaran infinitat de versions d'un munt de grups, o una nit d'humor amb Txabi Franquesa i Víctor Parrado.

Celebrem la revetlla a tots els barris

La revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, es viu d'una manera diferent a Sant Joan Despí. Les activitats al voltant d'una de les festivitats més destacades de Catalunya agafa un especial protagonisme a Sant Joan Despí amb activitats com l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça Mercè Rodoreda (prevista a les 19.45 h) i les revetlles amb la música en directe de les orquestres a les places de l'Ermita, del Mercat, de l'Estatut, de M. A. Capmany i al parc de Marta Mata, a les Begudes.

Una altra de les cites clàssiques de la revetlla serà la IX Nit del Ros que organitza la Colla de Diables de Sant Joan Despí. El parc del Mil·lenari serà l'escenari d'un espectacle pirotècnic previ a l'encesa de la màgica foguera de Sant Joan.

Per últim, i seguint les recomanacions de les autoritats de prohibir llançar petards de la categoria F2 (risc mitjà) i F3 (risc alt) al nucli urbà, durant la Nit de Sant Joan s'habilitaran sis espais específics, delimitats i degudament senyalitzats per a aquest ús. Us recomanem prudència en l'ús d'aquests tipus de petards.

Jornades plenes d'activitats

Després d'escalfar motors amb les primeres activitats festives, el cap de setmana del 24 i 25 ens esperen dues jornades encara més plenes d'activitats. Aquest any destaca la gran quantitat de propostes adreçades al públic infantil, des d'espectacles com ZUM amb la Cia. La tresca i la verdesca o Cirkomotic, a càrrec d'El Negro i el Flaco, als espais de tallers d'experimentació com els Jocs XXL del Món, a càrrec de Ludiespai o Baby campament animalia, a càrrec de la Cia. Sàndal, fins a Rock x Xics, una activitat per gaudir del rock&roll en família.

Mostres de dansa de les entitats

Durant aquest cap de setmana les entitats de ball de la ciutat faran les seves mostres exhibint un cop més com és de ric el teixit associatiu de Sant Joan Despí. El 24 de juny torna el Festival Flamenc del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre mentre que l'Esbart Dansaire, Dansadespí, Freedom Dance i l'escola de dansa Loly Peláez ho faran l'endemà a la plaça de l'Ermita i del Mercat.

Com cada any, la Festa Major ens dirà adeu amb el castell de focs i piromusical des del parc de la Fontsanta. Un adeu lluminós i ple de colors i música per tancar la nostra festa. 

Ruta de la Tapa i fira d'atraccions

La Festa Major també comptarà amb l'XI edició de la Ruta de la Tapa, una iniciativa per conèixer la gastronomia de la ciutat en 25 bars i restaurants al preu de 3,50 euros. Aquest any també podrem participar en el concurs per escollir la millor tapa i guanyar 100 euros en consumicions.

D'altra banda, del 22 al 25 de juny tindrem la zona d'atraccions al recinte firal de l'avinguda de la Mare de Déu de Monterrat. Aquest any, la fira d'atraccions tornarà a oferir un horari especial sense soroll ni llums per afavorir la participació de persones amb hipersensibilitat sensorial o altres trastorns. Serà el dissabte 24 de juny, de 18 a 21 h.

Imatge
Imatge
Imatge