Parades de llibres i roses i activitats lúdiques i culturals per celebrar la Diada de Sant Jordi

-
Imatge

El diumenge 23 d'abril Sant Joan Despí viurà la Diada de Sant Jordi amb diferents activitats i el protagonisme de les parades de llibres i roses als carrers i places de la ciutat. 

De 9 a 20 hores, hi haurà parades de llibres i roses a les places de l'Ermita i de Catalunya (barri Centre), al carrer de John F. Kennedy i a la plaça del Mercat (barri les Planes), a la plaça de Maria Aurèlia Capmany (barri Pla del Vent-Torreblanca) i a la plaça d'Antoni Gaudí (barri Residencial Sant Joan).

Durant tota la jornada, els escriptors i escriptores locals signaran els seus llibres. Hi haurà espais de signatures al Centre i a les Planes, amb la participació de les escriptores i escriptors Luisa Lores, Enrique García, Llum Torrens, Roser Lleixa, Elena Miguel, Concepción Mostazo, Ghislain Audion, Josep Maria Isern, Margarita Ruiz, Xavier Sabaté, Sandra Colavidas, Glòria Alcacer, Olga Ghiorzi, Manuel Lara, Mariah Meneses, Eva M. Deiros, Elisabeth Grau, Marisol Matesanz, Pepa Mayo, Ana Muñoz, María Jesús González i Eva González Vizcaíno. Consulteu els horaris de signatura a l'agenda municipal.

Un any més, un dels atractius de Sant Jordi serà la façana de Can Negre, que s'omplirà de roses amb una instal·lació artística on hi haurà una sorpresa de part del Drac Braulio. 

Per a la canalla, hi haurà espais de jocs a la plaça del Mercat i a la plaça de l'Ermita, de 10.30 a 13.30 h i de 16.30 a 19.30 h, amb jocs d'experimentació sensorial, jocs gegants, instruments musicals... A la plaça l'Ermita també es farà un taller de pintura infantil del Grup d'Art 94. Per la seva banda, a la plaça de Catalunya es podrà tocar el piano i cantar, d'11 a 13.30 i de 16.30 a 19.30 h.

La Diada de Sant Jordi també estarà animada per un drac entremaliat que passejarà pels carrers de les Planes i el Centre el dissabte al migdia amb l'espectacle itinerant Dragon ST. 

Les entitats de la ciutat també organitzen activitats culturals per Sant Jordi. L'orquestra Laud'Ars farà un concert a l'auditori de l'Hospital de Sant Joan Despí amb música d'autors catalans, mentre que la Colla Sardanista de Sant Joan Despí farà una ballada de sardanes a la plaça de l'Ermita acompanyada de la cobla Ciutat de Cornellà.

Xerrada de l'escriptora Dolores Redondo

I com a prèvia a la Diada de Sant Jordi, el divendres 21 d'abril, l'escriptora Dolores Redondo, autora de la trilogia del Baztán, serà a Sant Joan Despí per participar en una sessió del Club del Llibre al Teatre Mercè Rodoreda (les entrades ja estan exhaurides). Dolores Redondo, una de les autores en llengua espanyola més venudes i llegides de tot el món, traduïda a 39 idiomes, presentarà el seu darrer llibre Esperant el diluvi.