L'Espurna, la nova dragona per als correfocs de la ciutat

-
Imatge

L'imaginari festiu de Sant Joan Despí compta amb un nou element: la dragona Espurna, una bèstia de foc que il·luminarà els correfocs i les festes de la ciutat. L'Espurna ha nascut gràcies a la Colla Infantil de Diables de Sant Joan Despí i el seu nom s'ha decidit mitjançant un procés participatiu entre la ciutadania.

La dragona Espurna té la pell molt colorida, a mode de trencadís modernista, i serà la protagonista dels correfocs juntament amb en Braulio, l'altra bèstia de foc de la Colla de Diables de Sant Joan Despí. 

Aquesta setmana, l'Ajuntament i la Colla de Diables han començat les activitats per presentar la dragona Espurna a la ciutat. Entre altres, s'ha editat un conte infantil que explica la llegenda de la dragona, segons la qual l'Espurna va néixer d'un ou enorme que hi havia entre les cúpules de la Torre de la Creu amb l'ajuda de la Colla de Diables.

Aquests dies, l'Espurna també visita les escoles de la ciutat. I el 30 d'abril viurà el seu bateig de foc amb un espectacle de foc, música, llum i pirotècnia al parc del Mil·lenari on podrem veure junts l'Espurna i en Braulio. 

La creació de l'Espurna va sorgir de la voluntat de la Colla de Diables i de l'Ajuntament de reforçar la Colla Infantil de Diables de Sant Joan Despí, creada l'any 2016. 

La gestació de la dragona ha estat un procés de gairebé dos anys de feina. El nom d'Espurna s'ha escollit mitjançant un procés participatiu obert a tota la ciutadania i que també ha comptat amb la participació de l'alumnat de la ciutat. En total, més de 2.000 persones van votar entre les sis propostes de nom i Espurna va ser la guanyadora. 
 

Imatge
Imatge
Imatge