L'artista Perico Pastor exposa 300 dibuixos sobre la Bíblia al Centre Jujol-Can Negre

-
Imatge

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull fins al 19 de febrer l'exposició Una passejada per la Bíblia, una mostra de prop de 300 dibuixos que el prestigiós artista català Perico Pastor ha fet sobre diferents episodis de la Bíblia. Amb el seu característic estil, Perico Pastor ha il·lustrat escenes, personatges i paisatges de l'Antic Testament i del Nou Testament després d'una lectura íntegra dels textos que componen un dels llibres més influents en la història de la humanitat.

Per encàrrec d'Enciclopèdia Catalana, Perico Pastor va realitzar més de 1.000 dibuixos per il·lustrar l'edició de La Bíblia que aquesta editorial va publicar l'any 2007. A l'exposició que es pot veure a Sant Joan Despí es mostra una selecció de 300 dibuixos, triats entre els més importants. Les il·lustracions, en blanc-i-negre i en color, es presenten agrupades en diferents quadres, complementades amb frases extretes de la Bíblia.

Als dibuixos podem veure personatges bíblics com Abraham, David, Maria, Jesús, Moisès o Rut i passatges com la crucifixió, l'adoració dels savis, l'assassinat de Caïm a mans d'Abel o l'escala de Jacob, recreats a partir de la imaginació de l'artista. 

L'aventura d'il·lustrar la Bíblia

"Il·lustrar la Bíblia ha estat l'aventura més gran i enriquidora de tota la meva vida d'il·lustrador. M’agradaria que aquesta selecció esdevingués una passejada que es recorri amb interès donada la familiaritat que tenim amb el Llibre", ha expressat Perico Pastor.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha celebrat que "Sant Joan Despí comenci l'any d'exposicions amb un artista extraordinari, Perico Pastor, i el seu magnífic treball d’il·lustració de la Bíblia. Val molt la pena anar al Centre Jujol-Can Negre i admirar el traç del Perico Pastor, els colors, els ambients, els personatges i veure la Bíblia des dels seus ulls".

La diversitat de textos i la densitat i la profunditat conceptual d'alguns llibres fan que il·lustrar la Bíblia esdevingui un repte per a qualsevol artista, que Perico Pastor ha realitzat amb el seu estil gràfic personal i amb gran sensibilitat.  

Perico Pastor, nascut a la Seu d'Urgell el 1953, és un dels artistes contemporanis més destacats de Catalunya. Pintor, dibuixant i il·lustrador, ha exposat en galeries d'arreu del món i ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació amb les seves il·lustracions.
 
L'any 2001, Perico Pastor ja va protagonitzar una exposició de pintures al Centre Jujol-Can Negre i va ser l'autor del cartell de la Festa Major de Sant Joan Despí l'any 2002. 


Imatge
Imatge
Imatge