La Festa Major comença el 22 de juny amb el pregó de Bruno Oro

-
Imatge

Després de dos anys de restriccions a causa de la COVID-19, aquest any tornarem a gaudir d’una Festa Major “normal”. La ciutadania omplirà carrers i places per gaudir intensament de les revetlles, de la tradició, la música, les activitats infantils... de la nostra gent.

Aquest any, la Festa Major de Sant Joan Despí tindrà lloc del 22 al 26 de juny. L’artista Bruno Oro, molt conegut per la seva participació al programa d’humor Polònia, de TV3, donarà el tret de sortida a la festa amb el pregó (dimecres 22 de juny, 19.30 h, a la plaça del Mercat).

El 23 de juny, revetlla de Sant Joan, tindrem una jornada plena de tradició amb l’arribada de la Flama del Canigó (19.30, plaça de Mercè Rodoreda); les revetlles a tots els barris de la ciutat amb la música en directe de les orquestres; la revetlla jove, amb la festa Lúppiter by Eutópica i el seu xou musical amb Dj, sortejos i moltes sorpreses més (24 h, parc de la Fontsanta), i la Nit del Ros (23.30 h, parc del Mil·lenari), amb espectacle pirotècnic i la tradicional foguera.

Una festa per a tots i totes

La música serà una de les grans protagonistes de la Festa Major amb el concert estrella a càrrec d’Ana Guerra, a l'escenari principal del parc de la Fontsanta (divendres 24, a les 23.30 h), i moltes actuacions més que acostaran la música en directe a la ciutadania. A més de l'actuació estrella d'Ana Guerra, a la festa també tindran cabuda els tributs a Rocío Jurado (dimecres 22, pl. del Mercat), a Luz Casal (dissabte 25, al pati de l’escola Sant Francesc d’Assís) o a Alejandro Sanz (diumenge 26, pl. del Mercat), o el Festival Flamenco del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre (dissabte 25, pl. del Mercat), entre moltes altres.

D’altra banda, els infants també tindran un munt d’activitats i espectacles com Le Pétit Théatre Ambulant (dijous 23, pl. de Catalunya); El rebooombori! amb la Cia. Roger Canals (divendres 24, parc del Mil·lenari) o Llegendes de bèsties i valentes, a càrrec de la cia. Cacauet Teatre (dissabte 25, a les Begudes), a més d'espais de jocs i tallers en diferents punts de la ciutat.

Pel que fa als espectacles adreçats al públic adult, destaca el monòleg Pep Plaza... Ara Més!, on l'humorista i imitador –molt popular pel programa Polònia, de TV3– farà un repàs als seus personatges més coneguts.

Una fira sense soroll ni llums

Aquest any, com a novetat, la fira d'atraccions funcionarà sense sorolls ni llums per ser més inclusiva. Serà dissabte 25, de 18 a 21 h. La fira d'atraccions s'instal·larà al recinte firal de l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, del 23 al 26 de juny.

Durant la Festa Major, també tindrà lloc una nova edició de la Ruta de la Tapa, amb la participació de 21 bars i restaurants de la ciutat que oferiran tapa i beguda per només 3,50 euros. Al passaport de la Ruta de la Tapa trobareu una butlleta per escollir la millor tapa. Si tasteu tres tapes o més, podreu dipositar la butlleta de votació a les urnes que trobareu a cada establiment i participar en el sorteig d'una degustació per valor de 100 euros en qualsevol dels establiments participants. 

Tot i que l’inici oficial de la Festa Major serà el dia 22, el cap de setmana del 18 i 19 de juny ja s'han fet les primeres activitats esportives, recreatives, solidàries, lúdiques i culturals. Entre elles, el correfoc, on s'ha estrenat la nova dragona Espurna, la XXXVIII Trobada de Gegants, i la 75a Cursa Ciclista de Festa Major-43è Memorial Gabriel Bosch, a més d’altres activitats.

La Festa Major acabarà diumenge 26 de juny i l'acomiadarem amb un piromusical al parc de la Fontsanta a les 22.45 h.

CONSULTA EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR 2022

Imatge
Imatge
Imatge