Joana, un nou personatge femení que guiarà els Reis Mags fins la ciutat

-
Imatge

Enguany, l'imaginari nadalenc de Sant Joan Despí incorpora un nou personatge a les activitats vinculades a l'arribada dels Reis d'Orient: la Joana, una científica que es dedica a l'estudi de la cartografia lunar. Apareixerà per primera vegada en públic al Parc de les Il·lusions, els dies 2, 3 i 4 de gener, per explicar, juntament amb l'astròleg Sadurní, les darreres notícies sobre l'arribada de Ses Majestats.

Els infants de la ciutat ja han començat a conèixer la història de la Joana a través del conte La revolució màgica que l'Ajuntament ha distribuït durant el mes de desembre. El conte explica com la Joana, una cartògrafa lunar de prestigi internacional, i en Sadurní es troben a la biblioteca Mercè Rodoreda. Tots dos comparteixen preocupació per la foscor de la lluna i es decideixen a treballar plegats a la Torre de la Creu per saber què està passant i per fer possible l'arribada dels Reis. 

Amb la incorporació de la figura de la Joana, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha volgut posar en valor el paper de les dones també en el relat nadalenc visibilitzant de manera clara el coprotagonisme que homes i dones han de tenir en tots els àmbits de la societat.

Mapping a la Torre de la Creu

Així, començarem a tenir notícies de la Joana i d'en Sadurní els dies 28 i 29 de desembre, amb l'espectacle de vídeo mapping que es podrà veure a la Torre de la Creu, al laboratori on s'ha produït la revolució màgica d'enguany. Es faran projeccions cada 15 minuts entre les 18 i les 20 hores.

Parc de les Il·lusions

El Parc de les Il·lusions, el lloc més màgic del Nadal santjoanenc, és l'espai escollit per a la presentació de la nova protagonista del Nadal santjoanenc, la Joana. El Parc de les Il·lusions estarà muntat al parc de la Fontsanta els dies 2, 3 i 4 de gener. Allà, de 17 a 20 h, la canalla podrà entregar als patges reials la seva carta als Reis, veure la Joana i en Sadurní i passejar envoltats de màgia per espais com la sastreria reial, el carboner o veure la fada dels somnis.

Recordeu que l'entrada al Parc de les ll·lusions és al carrer de la Fontsanta, número 18 (a la cruïlla amb el carrer Mare de Déu de la Mercè) i que cal cita prèvia (citaprevia.sjdespi.cat) per accedir al recinte màgic.

Enguany també comptarem amb l'hora relaxada per a aquells infants i adults que necessitin fer la visita en unes condicions més relaxades, amb la música i llum d'ambient més suaus i en grups reduïts.

Si no podeu visitar el parc, l'Ajuntament ha instal·lat 9 bústies a tots els barris de la ciutat, perquè els petits i petites puguin enviar la seva carta a Ses Majestats.

Cavalcada de Reis

El parc de la Fontsanta (a l'esplanada central) estarà preparat el dia 5 de gener, a les 16.45 h, per rebre a Ses Majestats els Reis d'Orient enmig d'un ambient màgic i molt especial envoltats de tota la ciutadania. Un any més, l'arribada de Gaspar, Melcior i Baltasar és un dels secrets més ben guardats de la Nit de Reis. Només la Joana i en Sadurní coneixen de primera mà aquest misteri.

Un cop arribin, l'alcaldessa, Belén García, els donarà la benvinguda i els oferirà el pa i la sal, símbol d'hospitalitat. Aquest any, el seguici reial estrena una nova carrossa per donar cabuda a la nova emissària reial, la Joana, que, juntament amb en Sadurní, seguiran ben atents als Reis un cop pugin a les seves carrosses.

A les 17.45 h, començarà la Cavalcada al barri de Residencial Sant Joan i acabarà, com sempre, a Can Negre cap a les 21.15, on l'alcaldessa donarà la clau de la ciutat a Ses Majestats. Durant el seu recorregut els Reis i els personatges que els acompanyen llençaran milers de caramels.