Gaudeix d'una revetlla segura i respectant les mesures de protecció i distància

-
Imatge

El dimecres 23 de juny se celebra la revetlla de Sant Joan, una festivitat que es caracteritza per la celebració d'activitats de caràcter tradicional i d'àpats i festes en grups. Donada la situació de pandèmia, cal mantenir les precaucions a l'hora de realitzar les activitats, alhora que cal seguir també els consells de seguretat en l'ús dels petards.

Per la revetlla de Sant Joan, les principals recomanacions de Protecció Civil són celebrar la festa en format reduït, amb un nombre baix de persones (familiars o amics), tot evitant les aglomeracions, mantenint la distància física entre les persones, extremant la higiene i l'ús de la mascareta i evitant compartir menjar i estris a l'hora dels àpats.

Les activitats culturals organitzades estan permeses seguint les restriccions de cada tipus d'activitat. L'Ajuntament de Sant Joan Despí organitza quatre revetlles amb orquestra: a l'escola Sant Francesc d'Assís (barri Centre), a la plaça del Mercat (les Planes), a la plaça de l'Estatut (Residencial Sant Joan) i a la plaça del davant del Centre Cívic Torreblanca (Pla del Vent-Torreblanca. Enguany no s'hi podrà sopar com és tradicional. Per acudir a les revetlles, cal reservar entrada a citaprevia.sjdespi.cat 

Regulació del llençament de petards

A la revetlla de Sant Joan és tradicional el llençament de pirotècnia per celebrar la festa del foc i del solstici d'estiu. Cal assegurar-se de comprar només productes pirotècnics homologats i en un establiment autoritzat. Abans d'utilitzar els petards, llegiu les instruccions de cada article.

En encendre els petards, no els subjecteu amb les mans, no us els poseu a prop de la cara ni del cos, enceneu sempre la metxa per l'extrem, no llanceu petards contra ningú i no encengueu petards dins de casa. A més, eviteu ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables en cas que manipuleu petards

A Sant Joan Despí, està prohibit llançar petards de categoria F2 (risc mitjà) i F3 (risc alt) a tot el nucli urbà llevat dels llocs destinats a aquest efecte. En diferents punts de la ciutat s'han habilitat espais específics, exclusius, delimitats i degudament senyalitzats destinats al llançament de petards, obligatori per als de categoria F2 i F3. 

Espais habilitats per al llençament de petards de risc mitjà i alt F2 i F3

  • Recinte Firal. Av. Mare de Déu de Montserrat (les Planes-Residencial Sant Joan)
  • Pista esportiva Sol Solet: entre carrer de Maria Tarrida i rambla de Josep Maria Jujol (Centre)
  • Carrer de Torreblanca: terreny al costat de la pista esportiva
  • Carrer de Manuel Vázquez Montalbán: entre carrers Major i Ana María Martínez Sagi (les Begudes)

Més informació a interior.gencat.cat/consells autoproteccio/revetlles