El pregó de Bruno Oro dona pas a cinc dies d'activitats de Festa Major

-
Imatge

L'artista Bruno Oro ha protagonitzat el pregó de la Festa Major de Sant Joan Despí 2022, amb el qual s'ha donat inici a cinc dies de festes. Fins al 26 de juny, Sant Joan Despí celebrarà una setantena d'activitats de tota mena: culturals, tradicionals, infantils, esportives, musicals, les revetlles...

La lectura del pregó de Festa Major ha tingut lloc el dimecres 22 de juny a la plaça del Mercat, al barri de les Planes. El pregoner, Bruno Oro, ha explicat que "després de dos anys on hem patit per la salut, per la llibertat i per la butxaca, ha arribat el moment de passar pàgina i de mirar endavant amb il·lusió i de tornar a riure i a celebrar". Per això, ha animat a les santjoanenques i als santjoanencs "sortir al carrer aquests dies i celebrar la ciutat, la família i l'amor per la vida".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha expressat la seva alegria per viure la seva primera Festa Major al capdavant de l'alcaldia. "La Festa Major són dies per riure, per tenir alegria, per participar, per compartir i sobretot són uns dies per omplir les places i els carrers de gent. Hem treballat amb molta estima aquesta Festa Major i tindrem més de 70 activitats a tots els barris", ha explicat l'alcaldessa.  

Una festa per participar

Després de dos anys de restriccions a causa de la COVID-19, aquest any tornarem a gaudir d’una Festa Major “normal”. La ciutadania omplirà carrers i places per gaudir intensament de les revetlles, de la tradició, la música, les activitats infantils... de la nostra gent.

El 23 de juny, revetlla de Sant Joan, tindrem una jornada plena de tradició amb l’arribada de la Flama del Canigó (19.30, plaça de Mercè Rodoreda); les revetlles a tots els barris de la ciutat amb la música en directe de les orquestres; la revetlla jove, amb la festa Lúppiter by Eutópica i el seu xou musical amb Dj, sortejos i moltes sorpreses més (24 h, parc de la Fontsanta), i la Nit del Ros (23.30 h, parc del Mil·lenari), amb espectacle pirotècnic i la tradicional foguera.

La música serà una de les grans protagonistes de la Festa Major amb el concert estrella a càrrec d’Ana Guerra, a l'escenari principal del parc de la Fontsanta (divendres 24, a les 23.30 h), i moltes actuacions més que acostaran la música en directe a la ciutadania. A més de l'actuació estrella d'Ana Guerra, a la festa també tindran cabuda els tributs a Rocío Jurado (dimecres 22, pl. del Mercat), a Luz Casal (dissabte 25, al pati de l’escola Sant Francesc d’Assís) o a Alejandro Sanz (diumenge 26, pl. del Mercat), o el Festival Flamenco del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre (dissabte 25, pl. del Mercat), entre moltes altres.

D’altra banda, els infants també tindran un munt d’activitats i espectacles com Le Pétit Théatre Ambulant (dijous 23, pl. de Catalunya); El rebooombori! amb la Cia. Roger Canals (divendres 24, parc del Mil·lenari) o Llegendes de bèsties i valentes, a càrrec de la cia. Cacauet Teatre (dissabte 25, a les Begudes), a més d'espais de jocs i tallers en diferents punts de la ciutat.

Pel que fa als espectacles adreçats al públic adult, destaca el monòleg Pep Plaza... Ara Més!, on l'humorista i imitador –molt popular pel programa Polònia, de TV3– farà un repàs als seus personatges més coneguts.

Aquest any, com a novetat, la fira d'atraccions funcionarà sense sorolls ni llums per ser més inclusiva. Serà dissabte 25, de 18 a 21 h. La fira d'atraccions s'instal·larà al recinte firal de l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, del 23 al 26 de juny.

Ruta de la tapa a una vintena d'establiments

Durant la Festa Major, també tindrà lloc una nova edició de la Ruta de la Tapa, amb la participació de 21 bars i restaurants de la ciutat que oferiran tapa i beguda per només 3,50 euros. Al passaport de la Ruta de la Tapa trobareu una butlleta per escollir la millor tapa. Si tasteu tres tapes o més, podreu dipositar la butlleta de votació a les urnes que trobareu a cada establiment i participar en el sorteig d'una degustació per valor de 100 euros en qualsevol dels establiments participants. 

La Festa Major acabarà diumenge 26 de juny i l'acomiadarem amb un piromusical al parc de la Fontsanta a les 22.45 h.

CONSULTA EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR 2022