El Centre Jujol-Can Negre mostra l'univers pictòric conjunt de Brigitte Szenczi i Juan Antonio Mañas

-
Imatge

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull fins a l'11 de desembre l'exposició Imaginarii Atlas, una retrospectiva de l'univers pictòric conjunt de Brigitte Szenczi i Juan Antonio Mañas, una singular parella artística que comparteix un llenguatge, uns plantejaments i uns temes propis. L'exposició es realitza en col·laboració amb la prestigiosa Sala Parés de Barcelona.

Els artistes Brigitte Szenczi (Budapest, 1943) i Juan Antonio Mañas (Madrid, 1946) treballen junts des de mitjans dels anys setanta. Malgrat que cadascun d'ells produeix les seves pròpies obres individualment, la simbiosa entre ambdós és absoluta, ja que comparteixen temes, inquietuds i plantejaments plàstics i estableixen sempre un ric diàleg que ha servit per crear un univers pictòric conjunt únic.

Szenczi i Mañas han construït una trajectòria sòlida i han exposat la seva obra regularment a Madrid, Oporto, Nova York i Barcelona.

Tots dos artistes s'han mantingut fidels al seu llenguatge personal basat en la figuració, a la seva idea de la pintura com una porta oberta a la reflexió metafísica mitjançant escenes de contingut filosòfic, de vegades esotèric. A través del seu pinzell, dels seus objets trouvés i de les seves caixes màgiques, la parella artística activa la reflexió de l'espectador i l'aproxima a realitats sovint difícils d'admirar.

L'exposició Imaginarii Atlas (Atles de l'Imaginari) mostra, a mode de retrospectiva, l’evolució de Brigitte Szenczi i Juan Antonio Mañas des de les primeres obres dedicades al cinema fins a les reflexions pictòriques a l’entorn del mirall que van ser presentades recentment a la Sala Parés.

Imatge
Imatge
Imatge