Cap de setmana de Cruz de Mayo i de festes de Torreblanca

Imatge

A Sant Joan Despí, l'últim cap de setmana d'aquest mes de maig està protagonitzat per dues activitats festives i participatives, la Cruz de Mayo i les festes del barri de Torreblanca, i per la presentació d'una nova dansa de l'Esbart Dansaire de Sant Joan Despí.

Cruz de Mayo

El dies 25 i 26 de maig, el Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre organitza la 38a Festa de Primavera-Cruz de Mayo 2024 a la plaça del Mercat de les Planes. La primera jornada de la Cruz de Mayo serà el dissabte 25, a les 21 hores, amb les actuacions del grup de danses del CCA Vicente Aleixandre i del grup Brisa Marismeña de La Puebla del Río.

Diumenge 26, a les 12 hores, segona jornada de la Cruz de Mayo amb les actuacions de l'escola de ball del CCA Vicente Aleixandre i del grup Guadaljarafe amb les seves rumbes i sevillanes. Durant tot el cap de setmana, la plaça del Mercat estarà decorada amb la tradicional creu coberta de flors, característica d'aquesta festa popular d'origen andalús.

Festes de Torreblanca

Aquest cap de setmana, el barri de Torreblanca celebra les seves festes, organitzada per l'Associació de Veïns de Pla del Vent-Torreblanca. Les activitats comencen el divendres 24, amb un concert de gospel al Centre Cívic Torreblanca. Dissabte 25, al matí hi haurà mercat de segona mà, intercanvi de llibres, jocs infantils, exhibicions, escacs i tallers. A la tarda, contacontes i berenar infantil i mostra de tallers, per acabar a la nit amb havaneres i rom cremat. 

Diumenge 26, la plaça de Maria Aurèlia Capmany acollirà diferents activitats durant el matí i el migdia: exhibició de karate, concurs de truites, futbol amb botons, tallers infantils i xocolatada. Un grup d'animació infantil tancarà les festes. 

Festival de Primavera de l'Esbart

Una altra activitat destacada d'aquest cap de setmana és el 45è Festival de Primavera de l'Esbart Dansaire de Sant Joan Despí, dissabte 25, a les 18 hores, al Teatre Mercè Rodoreda. Serà una edició especial, que servirà per celebrar el 80 aniversari de l'entitat amb un espectacle inèdit que inclourà l'estrena en exclusiva de les Corrandes de la Carabruta, una dansa que és un homenatge al passat agrícola i pagès de Sant Joan Despí.

 

Imatge
Imatge
Imatge