Cap de setmana amb correfoc, gegants i activitats esportives com a pròleg de la Festa Major

-
Imatge

El cap de setmana del 18 i 19 de juny, viurem el pròleg de la Festa Major 2022, amb activitats tan populars com el correfoc o la Trobada de Gegants, competicions esportives i moltes altres propostes per gaudir de la festa. 

Pel que fa a l'esport i les activitats recreatives, tindrem la cursa ciclista, el campionat de tennis taula, el torneig escolar d'escacs, tornejos de dominó, futbol, petanca, futbol sala i tir amb arc. 

El correfoc tindrà lloc el dissabte 18, a la plaça del Mercat. Serà el primer correfoc de l'Espurna, la nova dragona de Sant Joan Despí. A les 18 hores es faran la plantada de bèsties i un taller infantil; a les 20 hores, la cercavila de bèsties i tabalers sense foc, i a les 22 hores començarà el correfoc pels carrers de les Planes, que acabarà amb una petardada conjunta. 

Una altra activitat de cultura popular serà la XXXVIII Trobada de Gegants, el diumenge 19 de juny. A les 9.30 hores es farà la plantada de gegants al carrer de Baltasar d'Espanya amb el carrer del Bon Viatge, i a les 11.30 h començarà la cercavila pels carrers del barri Centre fins a la plaça de Catalunya, on es farà la ballada conjunta. Hi participaran una dotzena de colles. 

Altres activitats del cap de setmana previ a la Festa Major seran l'exposició ornitològica del Club Ornitològic Timbrado Español de Sant Joan Despí, la XI Gala Solidària de Balldespí, la Festa de la Percussió Pum Fest! i la cata cega de caves. 

Serà el pròleg d'una Festa Major que començarà el 22 de juny amb el pregó de l'actor Bruno Oro i que continuarà fins al 26 de juny amb el piromusical i castell de focs.

CONSULTA EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR 2022