Can Negre acull la mostra 'Minut 111', un passeig pels últims 25 anys del Barça

-
Imatge
L’alcalde, Antoni Poveda, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu i el fotògraf esportiu Jordi Cotrina han inaugurat avui l’exposició Minut 111 al Centre Jujol-Can Negre. La mostra pren com a punt de partida la icònica imatge del gol de Ronald Koeman a la final de la Copa d’Europa a l’estadi de Wembley l’any 1992 que va donar a l’equip la seva primera copa. 

Poveda ha donat les gràcies Cotrina per escollir Sant Joan Despí per fer aquesta exposició que  “ens omple d’orgull. Va ser precisament aquest gol de Koeman el que va donar inici a un Barça espectacular. La nostra ciutat estarà sempre vinculada al club per la Ciutat Esportiva i perquè aviat tindrem l’Estadi Johan Cruyff”. De fet, a la mostra hi ha una foto de la Ciutat Esportiva i el projecte del futur estadi. Per la seva banda, Jordi Cotrina ha agraït “l’interès de Sant Joan Despí per acollir aquesta exposició, a més a més, en una casa tan increïble com Can Negre. Escollir aquestes imatges no ha estat fàcil perquè són molts els anys que he seguit al Barça”. Per últim, Josep Maria Bartomeu ha comentat “que aquesta exposició simbolitza el que és el Barça, un club fet per molta gent, un club viu i aquestes fotografies ho reflecteixen”.

Així, a l’exposició podrem veure una bona part de les fotografies del llibre Minut 111 que va publicar Cotrina. L’autor ha desenvolupat la pràctica totalitat de la seva professió en l’àmbit de la fotografia esportiva, i en l’actualitat és fotògraf d’El Periódico de Catalunya. En aquests anys ha fet el cobriment  gràfic de diferents jocs olímpics, mundials de futbol o eurocopes, i ha rebut el Premi a la Millor Fotografia de la Secretaria General de l’Esport –2005– i el Premi Quim Regàs de periodisme –2012–, entre d’altres.

A la mostra pren un especial protagonisme les fotografies corresponents a les finals de les Champions League que ha disputat el FC Barcelona, i moltes altres que diuen molt de la personalitat dels jugadors i dels seus entrenadors, com Johan Cruyff, Louis Van Gaal o Pep Guardiola.

La mostra es podrà visitar al Centre Jujol-Can Negre –una joia modernista de l’arquitecte Josep Maria Jujol– fins al proper 4 de juny.
 
Imatge
Imatge
Imatge