Arrenca la nova programació d'arts escèniques de TeatresDespí amb 'Delicades', de T de Teatre

-
Imatge

Aquesta setmana comença la nova programació d'arts escèniques de TeatresDespí amb l'obra Delicades, de la companyia T de Teatre. Durant els propers sis mesos, la xarxa d'escenaris de Sant Joan Despí acollirà una programació plena de propostes d'arts escèniques de teatre, comèdia, circ, dansa, música i màgia, amb grans noms de l'escena teatral com Clara Segura, Marta Marco, Lluís Villanueva o Josep Maria Pou, la humorista Charlie Pee o el mag Jandro.

La xarxa d'escenaris de TeatresDespí, formada pel Teatre Mercè Rodoreda, l'Auditori Miquel Martí i Pol i la sala El Bulevard, oferirà una programació diversa i de qualitat. El divendres 27 tindrem la primera representació teatral: la companyia T de Teatre portarà a escena un dels seus grans èxits, Delicades, que va ser el seu primer treball amb el dramaturg Alfredo Sanzol.

Al llarg dels propers mesos, per Sant Joan Despí també passaran els muntages La Trena, dirigida per Clara Segura, i El Pare, protagonitzada per Josep Maria Pou. També tindrem la comèdia Quant temps em queda?, amb Lluís Villanueva, i l'espectacle Lila Cabaret, una exhibició i mostra de teatre, circ, comèdia i dansa a càrrec de dones diverses amb motiu del 8 de Març.

Un any més, Sant Joan Despí serà una de les seus del Festival Zero, el certamen amb propostes arriscades i no convencionals, que portarà a la ciutat els espectacles Spiralis, de la companyia Bool, i La metamorfosis de Gregor, de la companyia El Aedo Teatro. 

Amb les Nits de Comèdia, l'humor està assegurat. Aquest any, estaran protagonitzades per Galder Varas, amb Esto no es un show; els Monólogos de la vagina, d'Eve Ensler; i Charlie Pee amb Mamasita. També passarà per TeatresDespí Jandro i la seva màgia còmica.  

La música i la dansa seran altres dels ingredients de la nova programació. La dansa, amb Migrare, de la companyia Maduixa, Premi a la Millor Estrena de la Fira de Tàrrega 2021. I la música, amb els tributs a U2, a Fito&Fitipaldis i a Estopa.

Pel que fa al teatre infantil i familiar, la programació està farcida d'espectacles, començant per Hop! Històries d'objectes perduts, de la companyia Viu el Teatre, que podrem veure aquest diumenge 29 de gener. Completen l'oferta familiar els espectacles Bajau, de la companyia Ponten Pie; Els Tres Mosqueters, de la companyia Som-hi Dansa; El ratolí Frederic, de la companyia Cacauet Teatre; M. A. R. E., de la companyia La Romancera Teatre, i el Musical per als més menuts, de la companyia Pels Més Menuts.

A TeatresDespí també tenim cinema, amb les pel·lícules del Cicle Gaudí de cinema català. La propera serà Un año, una noche, dirigida per Isaki Lacuesta. 

Una dècada d'espectacles de qualitat

L'any 2011, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va impulsar TeatresDespí, una aposta per tenir a la ciutat diferents escenaris culturals amb una programació estable, de qualitat i amb una oferta variada d'arts escèniques. Des de llavors, TeatresDespí ha programat 285 representacions de teatre i espectacles, amb un total de 60.000 persones espectadores, i 107 obres i espectacles per a públic infantil, familiar i primera infància, amb 17.000 persones espectadores. La seva xarxa d'escenaris també ha acollit 791 activitats del món associatiu, amb 222.000 espectadors i espectadores. Una dècada d'espectacles de qualitat que Sant Joan Despí va celebrar el divendres 20 de gener amb una gala commemorativa.

Les entrades per a la programació de TeatresDespí es poden adquirir a teatresdespi.cat i a la taquilla del Centre Cultural Mercè Rodoreda. Hi ha abonaments per a diferents espectacles amb descompte i també descomptes per a famílies nombroses, monoparentals, amb targeta de discapacitat, persones majors de 65 anys i menors de 25 anys en aquells espectacles que així ho indiquin.