Minut de silenci per la pau i en memòria de les víctimes de Gaza i Israel

Imatge

Sant Joan Despí ha fet aquest divendres 27 d'octubre un minut de silenci per la pau i en memòria de les víctimes de Gaza i Israel. L'Ajuntament ha fet aquesta convocatòria després que el Ple municipal aprovés una declaració institucional de condemna de la violència generada per l'ofensiva de Hamàs contra Israel i la declaració de guerra d'Israel contra la franja de Gaza.

Desenes de ciutadans i ciutadanes de Sant Joan Despí s'han concentrat al davant de l'Ajuntament per reivindicar la pau i la no violència. Durant l'acte, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha fet "una crida a la pau i a la resolució negociada dels conflictes, perquè s'estan produint moltes víctimes i morts que no s'haurien de produir".

Declaració institucional

Prèviament a aquesta concentració, ahir dijous 26 d'octubre el Ple municipal va aprovar per unanimitat una declaració institucional on l’Ajuntament de Sant Joan Despí condemna la violència generada per l’ofensiva de Hamàs contra Israel del passat 7 d’octubre i la declaració de guerra d’Israel contra la franja de Gaza, que està causant milers de morts i ferits, especialment entre la població civil, i una catàstrofe humanitària de grans dimensions que creix cada hora que passa.

Davant d’aquesta situació, Sant Joan Despí condemna tota la violència infringida contra la població civil i se suma a la crida de Nacions Unides i de les organitzacions internacionals humanitàries que exigeixen el compliment del dret internacional humanitari, la protecció dels drets humans per part de les dues parts enfrontades i el cessament de les hostilitats. 

En aquest sentit, el consistori s'adhereix a la declaració del secretari general de Nacions Unides que només una pau negociada que satisfaci les aspiracions nacionals legítimes de palestins i israelians per igual pot portar estabilitat a llarg termini.

Finalment, la declaració manifesta que els governs locals han d’assumir un rol important en l’àmbit de les relacions internacionals i la cooperació per esdevenir actors de pau, i fer de la diplomàcia de ciutats una eina útil per tal de fer front als conflictes com el del Pròxim Orient.

Imatge
Imatge
Imatge