A l'abril i el maig, Sant Joan Despí per la Pau

Imatge

Sant Joan Despí torna a programar als mesos d'abril i maig les jornades Utopies concretes per un món millor que cada any ens fan reflexionar sobre la solidaritat i la cooperació a través d'exposicions, xerrades i altres activitats adreçades a tots els públics. Aquest any, el cicle solidari organitzat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí ens parlarà sobre dos temes que malauradament no deixen de ser notícia: el conflicte bèl·lic entre Israel i Palestina, i el drama de les persones migrades que volen arribar a Europa però acaben morint en aigües de la Mediterrània.

Xerrada sobre la pau a Palestina

D'una banda, el 15 d'abril a les 19 h al Centre Miquel Martí i Pol hi haurà la xerrada És possible la pau a Palestina? a càrrec de la palestina Mai Shahin i la israeliana Iris Gur, dues defensores de l'organització Combatants for Peace, un moviment de base d'israelians i palestins que treballen per la pau des de la no-violència. Totes dues intentaran donar llum i explicar-nos de primera mà la situació que travessa aquest territori, un altre cop en guerra des de l'octubre del passat any 2023.

Òscar Camps (Open Arms) i el drama a la Mediterrània

D'altra banda, el 9 de maig, a les 19 h al Centre Mercè Rodoreda, ens visitarà l'activista Òscar Camps, president de Pro Activa Open Arms, que amb la seva labor de rescat de persones migrants que moren a la Mediterrània per arribar a Europa ha posat cara a una crua realitat. Camps ens explicarà la seva experiència al capdavant de Pro Activa Open Arms, una ONG que ha donat la volta al món pel seu compromís amb les persones.

Exposicions i escape room

Paral·lelament s'organitzaran altres activitats com les mostres Amandala, un crit de llibertat a les fronteres d'Europa, o Enfocando a la mujer silenciada que podrem veure a les biblioteques i al Bulevard. Per als infants, les biblioteques Miquel Martí i Pol i Mercè Rodoreda han programat l'activitat Haiki, contes de comerç just, i a més a més dediquen un racó a lectures i informació sobre aquesta temàtica.

Per a la gent jove, el 12 d'abril al Casal de Joves es farà un escape room on podran conèixer els projectes de cooperació de la ciutat a través d'un divertit joc. Per últim, el 23 de maig se celebrarà el Dia d'Àfrica amb activitats a la plaça del Carme.

CONSULTA EL PROGRAMA DE LES UTOPIES CONCRETES PER A UN MÓN MILLOR 2024