La ciutat commemora els Drets de l'Infant amb una festa el 20 de novembre

Imatge

Sant Joan Despí tornarà a defensar els Drets de l'Infant amb una festa que tindrà lloc el 20 de novembre a la plaça del Consell d'Infants a partir de les 10.30 h coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets de l'Infant. A la trobada hi haurà tallers, jocs, animació i esmorzar saludable i hi participaran diferents entitats de la ciutat. La festa serà una oportunitat, des de la vessant lúdica i de lleure, d'acostar els petits i petites als seus drets i a la importància que tenen.

La festa és la part més "visible" d'una feina que promou l'Ajuntament de Sant Joan Despí a través de tallers a les escoles de la ciutat. Durant els mesos previs, els infants de tots els cursos d'educació primària de la ciutat han treballat, amb activitats adaptades a cada cicle, què signifiquen i representen aquests drets per als infants. En total, 1.400 infants de primària han dut a terme els tallers al voltant dels Drets de l'Infant.

D'altra banda, en el marc del programa 'Ciutats defensores dels drets humans', els estudiants d'educació secundària de Sant Joan Despí també han treballat sobre els drets humans. A l'octubre va tenir lloc el Fòrum Joves pels Drets Humans, que va aplegar al Teatre Mercè Rodoreda més de 450 estudiants de secundària que van escoltar de primera mà les experiències dels defensors Lucinda Evans, una de les cares visibles de la lluita contra les violències masclistes a Sud-àfrica, i d'Ahmed Ettanji, activista saahrauí que treballa al Sàhara Occidental.