Exposicions, xerrades i activitats solidàries dins del cicle 'Utopies concretes per un món millor 2023'

Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí organitza durant els mesos d'abril i maig una nova edició del cicle Utopies concretes per un món millor, que aquest any reflexiona sobre els objectius de desenvolupament sostenible. En el marc d'aquest cicle, es faran exposicions, xerrades, contes o activitats festives i solidàries.

La reducció de la pobresa i la fam, la garantia de la salut i l'educació, la reducció de les desigualtats i el foment de la pau són alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). El cicle Utopies concretes per un món millor 2023 vol recordar que els ODS són un repte compartit per a un món millor. 

En el marc d'aquest cicle, es faran dues exposicions a Sant Joan Despí: l'exposició Cara a cara amb les violències, de l'Institut Català de la Pau, que es podrà verue de l'11 al 29 d'abril al davant de la plaça del 8 de Març; i l'exposició Abecedari de la Solidaritat, de Sindicalistes Solidaris, que serà del 12 al 28 d'abril a la Biblioteca Martí i Pol, i del 29 d'abril al 15 de maig a la Biblioteca Mercè Rodoreda. 

Dins del cicle Utopies també s'organitzaran dues xerrades. El 18 d'abril es farà el col·loqui Pau, el valor de la vida als nostres dies, amb Jordi Armadans i Carlos Díaz Bodoque, a la plaça de l'Ermita, on també hi haurà tallers infantils. I el 26 d'abril, el cafè col·loqui Africa es mou, amb Thiat i Viviane Ogou i l'actuació musical d'Erik Aliana. 

També hi haurà activitats infantils, amb El conte de la nevera, de l'ONG Fandema, el 6 de maig a la Biblioteca Martí i Pol i el 9 de maig, a la Biblioteca Mercè Rodoreda.

El cicle Utopies es completa amb dues activitats festives i solidàries: la festa Jo trio: sopes del món, el 6 de maig, a la plaça de l'Ermita, amb recaptació per a les persones damnificades pel terratrèmol de Turquia i Síria; i la festa Fes-te Àfrica, amb berenar, tallers i activitats infantils, el 25 de maig, a la plaça del Carme. 

CONSULTA EL PROGRAMA D'ACTIVITATS DEL CICLE UTOPIES CONCRETES PER UN MÓN MILLOR 2023