Els infants de Sant Joan Despí volen que els seus drets es compleixin a tot el món

Imatge

Els drets dels infants s'han de complir a tot el món. Aquesta és la reivindicació que fan els infants de Sant Joan Despí, que durant aquest mes de novembre treballen els drets de la infància a classe. En total, més de 1.800 alumnes tenen contacte amb els seus drets a través de tallers i activitats lúdiques.

Cada any, l'Ajuntament de Sant Joan Despí celebra el Dia Universal dels Drets de l'Infant (20 de novembre) amb els grans protagonistes d'aquesta commemoració: els infants de la ciutat. L'objectiu és que coneguin els drets que els protegeixen, com ara el dret a l'educació, a la cultura i al joc; el dret a una bona alimentació, a un habitatge digne i a una atenció sanitària; el dret a viure en pau, o el dret a la protecció contra qualsevol forma d'explotació i abandonament. 

Durant tot el mes, alumnes des de P5 fins a 1r d'ESO fan activitats per conèixer els seus drets, a través de representacions teatrals, contes, jocs... Entre altres activitats, per les aules d'educació infantil passen els personatges DU i DI, superherois que tenen com a missió fer complir els drets de l'infant arreu del món i que demanen la col·laboració de la canalla.  

La celebració dels drets de l'infant a Sant Joan Despí culminarà el 19 de novembre amb una gran festa a la plaça del Consell d'Infants. De 10.30 a 13.30 h, hi haurà tallers i jocs a càrrec d'entitats de la ciutat (escacs, futbol botons, escriptura àrab, henna, pintar a terra, música...), batucada i un esmorzar saludable. A més, es llegirà un manifest per reivindicar el compliment dels drets de la infància a tot el món.