Crida d'emergència en suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc

Imatge

Un terratrèmol de 6,8 graus en l'escala de Richter ha sacsejat el Marroc i ha causat la mort de més de 2.800 persones, segons el darrer balanç provisional, que molt possiblement augmentarà en els propers dies. L’epicentre del terratrèmol s'ha situat a zones remotes del Gran Atlas, on es creu que rauen moltes de les víctimes. 

Des l’Ajuntament de Sant Joan Despí, expressem el nostre dol per la catàstrofe humanitària provocada pel terratrèmol i fem arribar el nostre condol a les famílies de les víctimes, molt especialment a les de la comunitat d’origen marroquí que viuen a la ciutat, i ens posem a la seva disposició.

L'Ajuntament se suma a la crida del Fons Català de Cooperació al desenvolupament d'unir esforços i canalitzar-los coordinadament per a la reconstrucció i suport a la població damnificada. El consistori tramitarà d’urgència una aportació econòmica de 4.000 euros per a ajuda d’emergència i distribuirà guardioles entre els comerços per a la recollida de diners. A més, fa una crida a la ciutadania a col·laborar amb aportacions econòmiques a la campanya d'emergència.

Una llarga vinculació amb el Marroc

Fa gairebé deu anys que l’Ajuntament de Sant Joan Despí col·labora en un projecte de cooperació amb els ajuntaments marroquins de la província de Marràqueix per a la posada en marxa de polítiques públiques de serveis a les persones (centres cívics, centres per a dones, ambulatoris, etc...)

Des del primer moment, l'Ajuntament ha estat en contacte amb les seves contraparts al terreny. Les notícies que arriben de la zona són que les vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits. Mentre els veïns i les autoritats s'afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissaments de terra i les grans distàncies.

Com a membre de la Xarxa de Municipis del Baix Llobregat, l'Ajuntament s'ha posat a disposició de les persones afectades, per cobrir les necessitats que tinguin les poblacions i la ciutadania, a través dels mecanismes de cooperació al desenvolupament que té oberts amb les diferents entitats i comunes del Marroc.

COM AJUDAR DES DE SANT JOAN DESPÍ A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL TERRATRÈMOL AL MARROC?

Podeu fer les vostres aportacions econòmiques a l’emergència a través del Fons Català de Cooperació mitjançant els següents canals:

BIZUM al 06974 (Concepte: Terratrèmol Marroc)

Transferència bancària amb el concepte “Terratrèmol Marroc” als següents comptes: 

  • ES91 0182 6035 4102 0160 8531 
  • ES71 2100 3200 9625 0002 9627