Campanya de solidaritat amb els afectats pels terratrèmols de Síria i Turquia

Imatge

Un terratrèmol de 7,4 graus en l'escala de Richter ha sacsejat les províncies del sud-est de Turquia i nord de Síria, provocant destrosses en nombroses infraestructures i milers de persones mortes i ferides, d’acord a les estimacions inicials.

Les contínues rèpliques del terratrèmol i les baixes temperatures fan que la situació per a les persones afectades sigui molt crítica.

Conscients que en aquestes situacions d’emergència les primeres hores són crítiques, l’Ajuntament de Sant Joan Despí tramitarà d’urgència una aportació econòmica de 4.000 euros per a ajuda d’emergència a través de la Creu Roja Internacional i del Fons Català de Cooperació.

Són poques, de moment, les ONGs que tenen delegacions en les regions afectades, però la Mitja Lluna Roja Turca i la Mitja Lluna Àrab a Síria es troben responent sobre el terreny des del primer moment donant suport a les operacions de recerca i rescat i en tota la logística mèdica.

D'aquesta forma, Sant Joan Despí respon a la demanda urgent de recollida de fons econòmics destinats a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades per tal d'atendre les necessitats humanitàries. 

COM AJUDAR DES DE SANT JOAN DESPÍ?

Aportacions econòmiques: Per fer aportacions econòmiques a l’emergència podeu fer-ho a través dels webs de les següents ONGs que ja s’han mobilitzat en campanyes de suport a les víctimes:

Creu Roja

Oxfam

Save the Children

Metges sense Fronteres

Acción contra el Hambre

Médicos del Mundo