L'Ajuntament treballa en un projecte per millorar la qualitat de vida dels animals de companyia

Imatge
L'Ajuntament de Sant Joan Despí fa mesos que treballa per millorar les condicions dels animals de companyia que viuen a la ciutat a través de diferents accions i iniciatives. Si bé és necessari millorar els equipaments a l'aire lliure per a les mascotes, també ho és fer polítiques de gestió interna municipal per atendre les necessitats dels animals que obligatòriament han d'estar censats, gossos, gats i fures.

Una de les iniciatives més immediates serà l'ampliació dels dos pipicans del parc de la Fontsanta que duplicaran l'espai i milloraran les instal·lacions convertint-les en àrees de lleure i esbarjo per a animals. Així, l'espai ubicat al parc, al costat de les  vinyes –perllongació del carrer d'Extremadura- passarà dels 1.000 metres quadrats actuals als 2.100 amb dues zones diferenciades per gossos grans i petits amb tres accessos. També s'ampliarà el situat al costat dels horts de Pont Reixat que dels 1.000 metres quadrats actuals passarà a tenir 2.500 metres quadrats, també amb dues zones en funció del tamany del gos. Tots dos espais estan ideats perquè gossos i propietaris disposin d'espai suficient per a l'esbarjo. A més a més estaran dotats de bancs, fonts i arbrat. La previsió és que les obres puguin començar aquest estiu.

Més enllà de la millora d'instal·lacions, el programa preveu altres mesures com la incorporació d'un apartat a la pàgina web específica sobre els animals; la formació del personal municipal més implicat sobre el terreny (Policia local, agents cívics, Via Pública, Oficina d'Atenció a la Ciutadania, etc.); la creació d'un protocol intern d'atenció a la ciutadania que té mascotes; campanyes periòdiques de sensibilització al voltant dels drets i deures dels propietaris i propietàries d’animals, i seguir treballant amb les entitats animalistes en polítiques que afavoreixen una tinença responsable.

Per tal de conscienciar la ciutadania respecte la tinença responsable d’animals els propietaris rebran, en el moment de censar les seves mascotes, un manual de drets i deures per a una tinença responsable dels animals que inclourà serveis com un plànol dels espais a la ciutat destinats al lleure dels seus animals. Aquestes són només algunes de les accions en les quals està treballant l'Ajuntament per millorar i afavorir la convivència a la ciutat.
Imatge