La deixalleria de La Fontsanta obre el primer diumenge de mes i festius

Imatge
Des d'aquest mes de maig, la deixalleria de La Fontsanta obre el primer diumenge de cada mes i els dies festius, en horari de 9 a 14 hores. Amb aquesta ampliació del servei es potencia una instal·lació que permet fer una recollida selectiva d'aquells residus per als quals no hi ha uns contenidors específics al carrer, com ara els electrodomèstics, els mobles o els residus especials (piles, radiografies, tòners, aerosols...)

La deixalleria de La Fontsanta està ubicada a l'avinguda del Baix Llobregat amb el carrer d'Àngel Guimerà i dona servei a Sant Joan Despí i a Esplugues de Llobregat.

El seu horari d'obertura és de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores; els dissabtes, de 9 a 14 hores; i des d'ara també el primer diumenge de mes i els festius, de 9 a 14 hores (excepte el 25 i 26 de desembre, l'1 i el 6 de gener, i l'1 de maig, dies que estarà tancada). El servei de deixalleria és gratuït per als usuaris particulars que aportin els residus en turismes particulars amb una limitació màxima diària de 500 kilos.

La deixalleria de La Fontsanta està gestionada per Solidança, entitat sense ànim de lucre de Sant Joan Despí que enguany, com a novetat, ofereix un descompte del 5% per a les persones residents a Sant Joan Despí en les set botigues Roba Amiga, de venda de roba de segona mà. Dos d'aquests establiments són a Sant Joan Despí.

A banda d'aquesta deixalleria fixa, Sant Joan Despí també compta amb el servei de la deixalleria mòbil, un camió per a la recollida selectiva de residus que els dimecres al matí i els dijous a la tarda visita els diferents barris de la ciutat. Els usuaris freqüents de la deixalleria fixa i de la deixalleria móbil poden accedir a una bonificació en la taxa metropolitana de tractament de residus, que pot arribar fins al 14%. Per optar a aquesta bonificació cal disposar d'una targeta on queden registrats els usos que es fan de les deixalleries. La targeta es pot tramitar a la deixalleria de La Fontsanta.

Finalment, l'Ajuntament de Sant Joan Despí també ofereix un servei de recollida de mobles i un de recollida d'oli domèstic, tots dos amb sol·licitud prèvia.

Més informació a www.sjdespi.net/les-deixalles-al-seu-lloc
 

Taller de bicicletes


El 6 de maig, coincidint amb el primer diumenge d'obertura, la deixalleria de La Fontsanta acull, d'11.30 a 14 hores, un taller d'inspecció tècnica de bicicletes on s'ensenyarà a posar a punt la bici i a regular frens, pneumàtics i canvis.