El remodelat carrer del Bon Viatge potencia l'ús dels vianants

Imatge
El nou disseny d'una de les vies més importants del barri Centre, el carrer del Bon Viatge, tot just remodelat, incorpora nous usos viaris per tal de promoure una mobilitat més sostenible, amb més espai per a l'activitat de les persones tot garantint la dinàmica comercial i l'accessibilitat. El carrer tindrà tres zones diferenciades amb els diferents usos que ara incorpora.

Tot i que encara queden petits treballs, el remodelat carrer del Bon Viatge torna al dia a dia després de més de set mesos en obres que han deixat un nou eix on el vianant és el protagonista, amb una plataforma que unifica la calçada i les voreres que han guanyat poc més d'un metre d'amplada amb les obres.

Amb l'objectiu de pacificar el trànsit alhora que garantir la mobilitat s'han definit tres àrees al llarg del carrer. L'àrea restringida (entre avinguda de Barcelona i el carrer Montjuïc) està limitada a l'accés dels vehicles de càrrega i descàrrega; l'àrea regulada (entre el carrer Montjuïc i el de Baltasar d'Espanya) amb zona d'estacionament limitat; i un àrea de vianants (entre el carrer de Baltasar d'Espanya i el de Torrent d'en Negre) al qual només podran accedir serveis i vehicles autoritzats. Per delimitar aquest tram i el de l'àrea restriginda, s'han instal·lat unes pilones que podran fer servir els vehicles autoritzats, regulats per un semàfor. Les direccions de tots els carrers adjacents es mantenen, tret del carrer d'en Ribes, que canvia de sentit. El limit genèric de velocitat del carrer del Bon Viatge és de 20 km.

Així, els horaris de càrrega i descàrrega són de dilluns a divendres, de 8 a 11 h, i de 14 h a 16 h, i els dissabtes de 8 a 10 h, mentre que el de la zona d'estacionament limitat (amb tiquet obligatori) és de dilluns a divendres d'11 a 14 h, i de 16 a 20 h, i els dissabtes de 10 a 14 h. L'estacionament serà lliure de 20 a 8 h; dissabtes a partir de les 14 h, diumenges i festius.

La remodelació ha deixat un carrer nou amb fanals de leds, més eficient, nou arbrat i contenidors soterrats. Encara, però, falten per instal·lar alguns elements del mobiliari urbà, així com acabar un tram del carrer de Catalunya (fins al carrer Jacint Verdaguer), perllongació natural del carrer Bon Viatge.

Al llarg del carrer, i per tal de potenciar visualment els nous usos, a la calçada, podem veure la nova imatge gràfica institucional: la lletra D i l'accent amb un toc modernista representat per diferents línies que recorden el trencadís característic d'aquest estil.l

L'encesa dels llums nadalencs, divendres 24 de novembre, va servir a molts ciutadans i ciutadanes per descobrir el nou carrer Bon Viatge que, a més a més, va coincidir amb una nit de botigues obertes.
Imatge
Imatge