Visites a una desena d'edificis i vuit itineraris, dos dels quals inclusius, per l'Open House 2023

-
Imatge

El proper cap de setmana del 21 i 22 d'octubre, Sant Joan Despí serà una de les seus del prestigiós festival 48H Open House, que convida a fer un tomb per l'arquitectura més emblemàtica de set ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Durant el festival, es podran visitar diferents cases i espais arquitectònics de Sant Joan Despí a més a més de participar en vuit itineraris temàtics per la ciutat.

Aquest any, Sant Joan Despí oferirà dos itineraris inclusius per l'Open House. D'una banda, s'organitza una ruta modernista amb intèrpret en llengua de signes -accessible per a persones amb discapacitat auditiva- que visitarà les principals joies del Modernisme a Sant Joan Despí, com la Torre de la Creu o Can Negre, obra de Josep Maria Jujol.

D'altra banda, s'organitzarà també una visita inclusiva a la Torre de la Creu per a persones invidents. Les persones participants disposaran de maquetes de suport per conèixer la planta i la secció de l'edifici i també podran tocar diferents elements de l'edifici, com ara la barana.

A banda d'aquestes rutes inclusives, aquest any també s'incorpora una ruta nova per l'art urbà de Sant Joan Despí per conèixer alguns dels murals artístics, escultures i monuments ubicats a l'espai públic. Tots els itineraris funcionen amb reserva prèvia a citaprevia.sjdespi.cat

Una desena d'edificis

A més dels itineraris, el festival 48H Open House a Sant Joan Despí també ens convidarà a conèixer el patrimoni cultural i artístic de la ciutat mitjançant la visita a diferents edificis, cases i infraestructures, sovint inaccessibles per a la ciutadania.

Així, es faran portes obertes a Can Negre, la Torre de la Creu, l'ermita de la Mare de Déu del Bon Viatge, Can Maluquer, Can Po Cardona, Cal Tous, el restaurant Follia i la Ciutat Esportiva Joan Gamper. I també s'obriran les Cotxeres del Tram, en aquest cas, amb reserva prèvia a citaprevia.sjdespi.cat

Sant Joan Despí participa a l'Open House des de l'any 2015. En la darrera edició, gairebé 2.700 visitants van participar a les activitats que es van organitzar a la ciutat.

CONSULTA EL PROGRAMA DEL FESTIVAL 48H OPEN HOUSE 2023 A SANT JOAN DESPÍ