Sant Joan Despí edita un llibre on una desena d'experts aprofundeixen en la figura i l'obra de Josep Maria Jujol

-
Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha editat un llibre que recull l'anàlisi que una desena d'experts de diferents àmbits fan de la figura i de l'obra de l'arquitecte Josep Maria Jujol. El llibre ofereix una mirada transversal per aproximar-se a l'univers jujolià i vol esdevenir una nova eina de consulta i anàlisi que enriqueixi el coneixement científic sobre Jujol.

El llibre s'ha presentat el dilluns 13 de març al Centre Jujol-Can Negre, en un acte amb la participació de l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García; Luis Campo Vidal, director i guionista; Guillem Carabí, arquitecte i professor lector a la Universitat Politècnica de Catalunya, i Rosa Creixell Cabeza, professora agregada Serra Húnter, coordinadora acadèmica del màster en Estudis Avançats en Història de l'Art.  

L'obra és un recull de les intervencions dutes a terme durant les Jornades Internacionals Jujol, animar les pedres i posar vida que l'Ajuntament va organitzar amb motiu de l'Any Jujol 140. Algunes de les intervencions han estat ampliades pels seus autors i autores. 

El llibre aplega les conferències, ponències i taules rodones de les Jornades Internacionals, on experts del món acadèmic i professional analitzen diversos aspectes de la figura i l'obra de Jujol, com ara el procés creatiu de l'artista, la difusió del seu patrimoni, el paper de la religió, la relació amb Antoni Gaudí o l'esperit de l'arquitectura jujoliana. 

Amb l'edició d'aquest llibre, l'Ajuntament de Sant Joan Despí vol seguir impulsant l'estudi i el coneixement de l'obra de Josep Maria Jujol, l'arquitecte que va deixar a la ciutat un patrimoni únic, amb obres com la Torre de la Creu o la reforma de la masia de Can Negre. El llibre se suma a altres publicacions que el consistori ha fet en els darrers anys per difondre la figura de l'artista. 

Paral·lelament, des de fa anys Sant Joan Despí participa en nombrosos esdeveniments relacionats amb el patrimoni i, en tots, Jujol és protagonista destacat. Esdeveniments com el festival d'arquitectura 48H Open Hous Barcelona, les Jornades Europees del Patrimoni o la Nit dels Museus, que han contribuït a impulsar el coneixement de l'obra de Jujol. 

Imatge
Imatge
Imatge