Esteu aquí

Les entitats de Sant Joan Despí, amb l'Any Jujol140

07/06/2018 - Ciutat Modernista

Les entitats de Sant Joan Despí sempre han tingut com a referent la figura i l’obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Entre altres exemples, el Premi de Dansa Jove de l’Associació DansaDespí porta el nom de Jujol i dos dels gegants de la Colla de Geganters de Sant Joan Despí tenen una estreta vinculació amb l’arquitecte: són el gegant Jujol, que representa l’artista, i la geganta Creació, que representa les seves obres i la personificació de Can Negre.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha animat les entitats locals a sumar-se a l’Any Jujol140. A final de maig, l’alcalde, Antoni Poveda, va mantenir una trobada amb representants del teixit associatiu local per convidar-los a proposar activitats amb motiu de l’esdeveniment i la resposta de les entitats va ser positiva.
 
Alguns dels actes que promourà el teixit associatiu amb motiu de l'Any Jujol140 ja es coneixen: la tradicional Exposició de Pessebres de l’Associació de Pessebristes comptarà enguany amb un diorama d’ambientació modernista i la Colla de Geganters s’encarregarà de l’organització de la trobada de gegants modernistes de 2019. Al llarg dels propers mesos el programa d’activitats de l’Any Jujol140 s’anirà ampliant amb noves propostes de les entitats de Sant Joan Despí com podreu anar veient a la web jujol140.cat.