Can Negre acull una exposició que repassa els set anys de participació de Sant Joan Despí al Festival Open House

-
Imatge

Fins al 22 de novembre, el Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull l'exposició La teva arquitectura i la meva, que fa un repàs a la història del 48h Open House BCN i a la participació de Sant Joan Despí en aquest festival d'arquitectura. Mitjançant fotografies, documents i objectes, la mostra dona a conèixer el paper del voluntariat, els diferents tipus d'arquitectura presents al festival i alguns dels edificis que s'han visitat a Sant Joan Despí, entre altres aspectes.

L'exposició, inaugurada aquest dimecres 27 d'octubre per l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, mostra l'empremta d'un festival que des de l'any 2010 parla d'arquitectura i permet que el públic recorri els municipis participants gaudint del seu patrimoni arquitectònic durant un cap de setmana de portes obertes a espais sovint inaccessibles al públic. 

La teva arquitectura i la meva també analitza la participació de Sant Joan Despí al 48h Open House, des de 2015, quan va ser ciutat convidada, fins a l'actualitat. Set anys de festival d'arquitectura on un dels protagonistes ha estat el patrimoni de qui va ser, durant més de vint anys, l'arquitecte municipal de Sant Joan Despí, Josep Maria Jujol, amb les visites als seus edificis a la ciutat.

L'exposició està dividida en diferents àmbits: el voluntariat, els visitants, les visites accessibles, la repercussió del festival al territori, els diferents tipus d'arquitectura, el lligam de l'arquitectura amb altres arts o el marxandatge. També hi ha un espai dedicat a dos dels edificis icònics de Sant Joan Despí: Can Negre, amb documents de la darrera restauració que va fer Josep Llobet, i la Torre de la Creu.  

Durant la inauguració de l'exposició, l'alcaldessa Belén García ha destacat "la gran acollida que ha tingut el 48h Open House a la ciutat i la projecció que això suposa com a actiu turístic"

En aquests set anys de festival d'arquitectura a la ciutat, Sant Joan Despí ha programat una vuitantena d'activitats i s’hi han fet al voltant de 20.000 visites.

Imatge
Imatge
Imatge