Sant Joan Despí aconsegueix més de 3,7 milions d'euros dels fons europeus NextGeneration per a projectes de transició ecològica i transformació digital

-
Imatge

Els fons europeus NextGenerationEU finançaran una desena de projectes de l'Ajuntament de Sant Joan Despí que contribuiran a la transició ecològica i a la transformació digital de la ciutat. En total, la ciutat rebrà més de 3,7 milions d'euros procedents d'aquests fons que impulsa la Unió Europea.

A final de 2021, davant la situació de crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19, la Unió Europea va posar en marxa els fons NextGenerationEU per tal d'ajudar a la recuperació econòmica a través de projectes d'inversió. A Espanya, la canalització dels fons es fa mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha presentat diferents projectes a les convocatòries per optar als fons NextGenerationEU i fins al moment ha aconseguit ja subvencions per a una desena d'iniciatives que contribuiran a aconseguir una ciutat més verda, més digital i més cohesionada. 

Les subvencions NextGenerationEU atorgades a l'Ajuntament de Sant Joan Despí ascendeixen a 3.784.392,51 euros i inclouen els projectes següents:

  • Mobilitat sostenible: 1.801.541,27 euros (carrils bici a l'av. Barcelona, passeig del Canal i av. Onze de Setembre)

  • Rehabilitació del Centre Cívic les Planes: 1.635.008,38 euros

  • Transformació digital (desplegament de fibra òptica): 237.248,77 euros

  • Programes d'Acció social: 39.079,06 euros

  • Pla Educatiu d'Entorn: 31.084 euros

  • Incorporació a la Xarxa Estatal de Centres de Capacitació Digital: 24.500 euros

  • Millora de l'accessibilitat a Centre Cívics i millora de la recepció de Can Negre: 11.931,03 euros

  • Creació de l'Aula Mentor: 4.000 euros

D'aquests projectes, n'hi ha un de finalitzat que és la creació del carril bici de l'avinguda de Barcelona entre el carrer Mare de Déu de la Mercè i l'avinguda del Baix Llobregat. Els altres dos carrils bici i la rehabilitació del Centre Cívic de les Planes estan en fase de redacció del projecte. I la resta d'accions estan en licitació o en execució. 

A banda d'aquestes subvencions que ja estan atorgades, l'Ajuntament ha presentat altres projectes als fons NextGenerationEU que estan pendents de resolució.