Coronavirus (Covid 19): L'Ajuntament truca cada dia a 400 persones grans per alleugerir el seu aïllament

-
Imatge
Entre les mesures d'atenció social que desenvolupa l'Ajuntament de Sant Joan Despí per fer front a les necessitats socials generades pel coronavirus, aquesta setmana ha començat un seguiment telefònic de les persones o parelles grans que viuen soles (sobretot de les que tenen més de 70 anys). L'objectiu és conèixer el seu estat de salut i, sobretot, donar suport emocional davant el confinament, que ha incrementat l'aïllament d'aquestes persones, molt preocupades en ser un col·lectiu de risc.

Les persones destinatàries d'aquest servei sumen gairebé un miler de ciutadans i ciutadanes. L'Ajuntament ha organitzat diferents equips de seguiment amb personal municipal (fent servir també el teletreball), que fan una mitjana de 400 trucades al dia, d'una durada mitjana de 15 minuts, amb la qual cosa garanteix un contacte continuat amb aquestes persones.

Les persones grans de la ciutat són objectiu prioritari. A banda del servei telefònic, a les persones usuàries del menjador municipal del Centre de Gent Gran Cirerers, l'Ajuntament els porta els àpats a domicili. A més, el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) s'ha reforçat en els casos més vulnerables, ampliant el servei de teleassistència.

Ajudes a infants amb beca d'alimentació
D'altra banda, també s'està fent un seguiment de les famílies amb infants que gaudeixen de les beques menjador per assegurar-ne la seva correcta alimentació amb el repartiment de vals. Ja se n'han repartit un centenar, a l'espera de les ajudes anunciades per la Generalitat i que encara no s'han fet efectives.