Segona edició del programa ONA per a la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat

Imatge

Ja està en marxa la segona edició del programa ONA, una iniciativa social de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Aigües de Barcelona i Creu Roja Catalunya que ajuda en la formació i la inserció laboral de persones de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Les persones beneficiàries rebran suport, assessorament i acompanyament durant un any per tal de potenciar les seves competències personals i laborals perquè puguin accedir a una feina de qualitat. 

La segona edició del programa ONA treballa actualment amb una vintena de persones que han estat seleccionades a través d'un treball previ dels equips de Serveis Socials. Per participar en aquesta iniciativa, cal estar empadronat/da a Sant Joan Despí, estar en edat laboral i en seguiment de Serveis Socials i ser beneficiari/a de la Tarifa Social de l’aigua.

El programa aplica una metodologia innovadora, que combina serveis per a la millora de l'ocupabilitat amb el suport a la cobertura de necessitats bàsiques i el seguiment social. Les persones participants es formen per millorar les seves competències bàsiques, tècniques i pràctiques i per adquirir habilitats per buscar feina de forma activa.

En la seva primera edició, el programa ONA va assolir la inserció al mercat laboral del 67% de les persones que hi van participar.