El programa ONA contribueix a la formació i la inserció laboral d'una cinquantena de persones de la ciutat

Imatge

Gairebé una cinquantena de persones de la ciutat participen al programa ONA, una iniciativa social que impulsen l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Aigües de Barcelona i Creu Roja Catalunya. El programa ONA, que es va posar en marxa a final de 2022, contribueix a la formació i la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat

En total, a Sant Joan Despí hi ha 47 persones que participen al programa ONA, que van ser seleccionades a través d'un treball previ dels equips de Serveis Socials i de Promodespí. Les persones participants són beneficiàries de la Tarifa Social de l'aigua.

El programa aplica una metodologia innovadora, que combina serveis per a la millora de l'ocupabilitat amb el suport a la cobertura de necessitats bàsiques i el seguiment social.

Al llarg d'aquests mesos, totes les persones participants s'han format per millorar la seva ocupabilitat, amb l'objectiu de potenciar les seves competències personals i laborals per poder accedir a una feina de qualitat. Han participat en activitats de formació destinades a motivar per a la recerca de feina, preparar per a la inserció laboral, adquirir competències i habilitats per buscar feina de forma activa, i acompanyar en la cerca de feina. 

La majoria de persones participants ja han realitzat processos de selecció i, durant els sis primers mesos d'execució del programa, el nombre de persones aturades ja s'havia reduït en un 24%. El programa ONA continua en marxa i la intervenció es prolongarà fins a final d'aquest any.

El programa ONA es desenvolupa a Sant Joan Despí i a altres ciutats de l'àrea metropolitana, com Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat o Santa Coloma de Gramenet.