Dos de cada tres participants de la primera edició del programa ONA s'han inserit al mercat laboral

Imatge

El programa ONA, una iniciativa social que impulsen l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Aigües de Barcelona i Creu Roja Catalunya, ha tancat la seva primera edició amb la inserció al mercat laboral del 67% de les persones que hi han participat. El programa, que s'ha desenvolupat al llarg d'un any, ha contribuït a la millora de l'ocupabilitat de persones de Sant Joan Despí en situació de vulnerabilitat. 

La primera edició del programa ONA va arrencar a final de l'any 2022 amb la participació de persones seleccionades a través d'un treball previ dels equips de Serveis Socials i de Promodespí que eren beneficiàries de la Tarifa Social de l'aigua.

Un total de 46 persones han completat la totalitat del programa, que combina serveis per a la millora de l'ocupabilitat amb el suport a la cobertura de necessitats bàsiques i el seguiment social.

Totes les persones participants s'han format per millorar les seves competències bàsiques, tècniques i pràctiques i per adquirir habilitats per buscar feina de forma activa. El 89% han realitzat, com a mínim, un procés de selecció laboral.

Durant l'execució del programa, 31 persones s'han inserit al mercat laboral amb contracte, és a dir, dues de cada tres participants. I, un cop acabat el programa, la gran majoria mantenen el contracte actualment. Això fa que el nombre de persones aturades, en relació amb l'inici del programa, s'hagi reduït a la meitat. 

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha fet "un bon balanç de la primera edició del programa ONA, que ha permès millorar les oportunitats d’ocupació de gairebé una cinquantena de persones, mitjançant sessions de formació perquè adquirissin noves habilitats i competències i donant-los suport per cobrir les seves necessitats bàsiques".