El Centre Cívic Les Planes, en obres per millorar-ne l'eficiència energètica

Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat les obres de reforma del Centre Cívic Les Planes. Uns treballs que canviaran l'aspecte exterior de l'equipament tal com el coneixem des que es va posar en marxa el 1993. L'actuació millorarà l'eficiència energètica del centre cívic gràcies a la incorporació d'una "pell exterior" que ajudarà a l'aïllament tèrmic tot creant una càmera d'aire ventilada.

Aquesta envolupant millorarà les condicions d'aïllament que augmentarà encara més amb la substitució dels vidres i de la fusteria metàl·lica de la façana i amb una nova permeabilització de la coberta. 

La intervenció, finançada per la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible-Next Generation, s'aprofitarà per instal·lar un nou sistema de climatització i il·luminació led a més de millorar-ne la regulació intel·ligent i domotitzada. També s'hi instal·laran 177 mòduls de plaques fotovoltaiques amb una potència de 80 KWp. Aquestes mesures permetran reduir en un 30% la demanda energètica del centre. La dotació econòmica del projecte és de 1,6 milions d'euros.

Per acabar, el projecte de reforma d'aquest equipament clau del barri de les Planes també preveu la construcció d'una escala i una rampa d'accés al Centre Dones Despí, a més d'un bany adaptat.

Trasllat de serveis socials al CC Miquel Martí i Pol 

Mentre durin les obres del Centre Cívic Les Planes, l´Ajuntament traslladarà els Equips Bàsics d´Atenció Primària de Serveis Socials a la planta baixa del Centre Cultural Miquel Martí i Pol per garantir la proximitat amb la ciutadania. El Centre Dones Despí seguirà operatiu ja que les obres no afecten aquesta ala de l'equipament i, a més, disposa d'una entrada independent. 

Pel que fa a les entitats que fan ús del centre cívic, el Club d'Esplai El Tricicle es traslladarà a l'antiga escola Pascual Cañís, al carrer Orfeó Català, 6, i la resta d'entitats que l'utilitzen per fer activitats puntuals es distribuiran en altres espais de la ciutat.

Imatge
Imatge