Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de juliol de 2024

-
Imatge

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 25 de juliol de 2024 en sessió ordinària, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió ordinària anterior i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Tot seguit, els grups municipals de Junts per Sant Joan Despí (JxSJD), Vox, Partit Popular (PP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Sant Joan Despí En Comú Podem (SJDECP) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i la regidora no adscrita van debatre diferents propostes i dictàmens.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea d'Espai Públic i Convivència, el Ple va aprovar el dictamen d’aprovació de la suspensió de llicències d’activitats per a l’elaboració d’un Pla d’usos regulador de determinades activitats al Polígon Industrial Fontsanta, amb els vots a favor de SJDECP, PSC i la regidora no adscrita i l'abstenció de JxSJD, Vox, PP i ERC; i el dictamen d’aprovació del Pla Local d’Habitatge 2024-2029, amb els vots a favor de SJDECP i PSC, l'abstenció de Vox i els vots en contra de JxSJD, PP, ERC i la regidora no adscrita.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Governança i Desenvolupament Local, el Ple va aprovar per unanimitat l’adhesió a l’Agenda digital dels Municipis de Catalunya. També es va aprovar l’informe de control Financer de 2023 i el Pla de Control Financer de l’exercici 2024, amb els vots a favor de JxSJD, PP, ERC, SJDECP, PSC i la regidora no adscrita i l'abstenció de Vox, i els increments de les retribucions dels empleats i empleades de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i dels seus càrrecs electes, amb els vots a favor de JxSJD, PP, ERC, SJDECP, PSC i la regidora no adscrita i el vot en contra de Vox.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Serveis a les Persones, el Ple va aprovar la pròrroga i la modificació del contracte del Servei d'atenció educativa i altres de caràcter complementari de les escoles bressol de Sant Joan Despí, amb els vots a favor de JxSJD, Vox, PP, SJDECP, PSC i la regidora no adscrita i l'abstenció d'ERC; i el dictamen d’aprovació inicial del Reglament de prestacions socials de caràcter econòmic de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, que es va aprovar per unanimitat.

En l'apartat de Precs i preguntes, la regidora no adscrita va preguntar sobre la marxa del primer equip femení del club Levante Las Planas. JxSJD va preguntar per una llicència d'obres. Vox va preguntar per l'ús de les instal·lacions esportives i va fer un prec sobre la carretera BV-2001. El PP va fer una pregunta sobre el programa PFI. ERC va preguntar pel Punt Lila, pel cartipàs municipal i per la reordenació del carrer Fontsanta. 

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.