Els casals i els campus ajuden a la conciliació durant l'estiu

Imatge

Els casals i campus municipals que l'Ajuntament de Sant Joan Despí posa a l'abast de les famílies per ajudar en la conciliació familiar i laboral un cop arriben les vacances d'estiu han omplert de manera generalitzada una bona part dels torns. 

Aquest any, l'Ajuntament ha ofert un total de 700 places de casals d'estiu, a més a més de 300 de campus municipals als poliesportius Francesc Calvet i Salvador Gimeno i al Tennis Despí. Encara, però, queden places lliures, sobretot al casal que s'organitza al mes d'agost, i en el cas dels campus, al torn del mes de setembre. 

Més enllà d'afavorir una conciliació familiar, aquestes activitats permeten als infants i joves gaudir del lleure quan acaben les classes fent múltiples activitats com anar a la piscina, excursions, estades als parcs, a més de les que es fan als equipaments de referència. Els campus i casals també són una excel·lent oportunitat per promoure l'esport i valors educatius com la companyonia i el treball en equip. Les places municipals es complementen amb les que ofereixen entitats, les AMPA de les escoles o clubs esportius de la ciutat. 

Conscienciats amb l'aigua 

Aquest any, els casals han apostat per ser encara més responsables amb el consum d'aigua degut a l'estat de sequera i per conscienciar la canalla de la necessitat de fer-ne un ús racional. Una feina molt pensada que ha de conjugar la necessitat d'estalviar però també de fer front a les altes temperatures. 

En les activitats que es desenvolupen a l'aire lliure, els esplais han deixat d'utilitzar les mànegues per fer les ruixades, que s'han substituït per alternatives com regadores o motxilles aspersores facilitades per l'Ajuntament. També s'ha ampliat d'un a dos els dies que els infants fan piscina: un a l'exterior i un altre a les cobertes dels poliesportius.

Imatge
Imatge
Imatge