Escoles de la ciutat eviten el malbaratament d'aliments als menjadors

-
Imatge
Per evitar el malbaratament d’aliments als menjadors escolars, diferents centres educatius de la ciutat en col·laboració amb l'Ajuntament han posat en marxa un projecte per donar els excedents a famílies o persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta iniciativa compta en aquests moments amb la participació de quatre centres escolars d'Infantil i Primària de Sant Joan Despí: Espai 3, Sant Francesc d’Assís, Roser Capdevila i Joan Perich Valls. Aquests centres presten el servei de menjador escolar a través d'empreses de 'càtering' (Espai 3 i Sant Francesc d’Assís amb Servicat Triangle i Roser Capdevila i Joan Perich Valls amb Donavol), que col.laboren en la iniciativa.
 
Als menjadors escolars sempre es prepara més menjar per tal de no fer curt i els excedents normalment acaben a les escombraries. Amb aquesta actuació, d'una banda s’evita el malbaratament d’aliments en bon estat i, d’altra, s’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat. Es tracta de menjar cuinat el mateix dia, sa, equilibrat i de qualitat.
 
Actualment, són 6 les famílies de la ciutat que es beneficien d’aquest projecte però s’estan fent tràmits perquè s’hi acullin més. Es tracta de famílies o persones soles derivades del Departament d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament. Les famílies que s’hi acullen han de signar un compromís pel qual es comprometen a fer un ús responsable dels aliments.