L'estrena del documental 'Jujol a Sant Joan Despí' desperta l'interès ciutadà

-
Imatge

Dijous 12 de maig, el Teatre Mercè Rodoreda va ser l'escenari de l'estrena del documental 'Jujol a Sant Joan Despí' dirigit per Luis Campo Vidal i que va comptar amb la presència del Josep Maria Jujol júnior, fill de l'arquitecte, i de Pere Virgili, col.laborador de l'arquitecte. Aquest documental formarà part d'un de més extens on es relacionarà la figura de Jujol amb la de Gaudí.

Al voltant de 300 persones es van donar cita al Teatre Mercè Rodoreda dijous 12 de maig per descobrir noves mirades a l'obra de Josep Maria Jujol. Mirades de persones que en coneixen la seva obra, que en són grans admiradores i que reivindiquen la seva feina com a peça clau per entendre el modernisme en tota la seva dimensió. Tot això a través del documental 'Jujol a Sant Joan Despí', dirigit per Luis Campo Vidal.

El documental, primera part d'un de més extens sobre la relació entre les obres de Jujol i Gaudí, compta amb la participació de tretze destacats experts com els arquitectes Carlos Flores, Toshiaki Tange, Josep Llinàs, l’artista Perejaume o, fins i tot, l’actor John Malkovich.

La projecció es va completar amb una tertúlia amb la participació de Josep Maria Jujol júnior, fill de l’arquitecte Jujol i director de l’Arxiu Jujol; Pere Virgili, assistent d'en Josep Maria Jujol que va treballar amb l'arquitecte quan era ben jovenet, amb tans sols 14 anys; Luis Campo Vidal, director del documental, i Alex Medrano, tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament.

Tots van coincidir en seguir treballant en difondre la figura del genial arquitecte. A banda de la prevista emissió del documental per televisió, des de Sant Joan Despí es continua amb la feina divulgadora i ja s'està treballant en una nova Ruta Jujol que vagi de Barcelona a les terres de Tarragona i l'edició d'un nou llibre.