Balanç positiu de les accions desenvolupades per l'Acord Social i Econòmic

Imatge

Els representants de l’Acord Social i Econòmic de Sant Joan Despí es van reunir ahir dijous 17 de desembre per fer balanç dels projectes que s’han dut a terme aquest any en matèria social i de polítiques d’ocupació. Intregat per tots els partits polítics representats a l’Ajuntament (PSC, Síqueespot/Sísepuede, ERC, Ciutadans, ICV-EUiA i CiU), la PIMEC, l’Associació de Propietaris del Polígon Industrial Fontsanta, els sindicats UGT i CCOO, l’Associació de Parats i Treballadors en Actiu (APTA) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes del Baix Llobregat.

La reunió va posar sobre la taula la necessitat de continuar treballant en la línia encetada ara fa tres anys quan es va signar l’Acord Social.
L’alcalde, Antoni Poveda, va destacar que el pressupost que s’aprovarà la setmana vinent continua mantenint les mateixes partides que aquest any per facilitar l’accés a una feina, la formació i que les persones més vulnerables no estiguin desprotegides. Aquest 2016 tornarem a donar feina a un centenar de persones a través de plans d’ocupació, i contractarem de nou 50 joves a l’estiu. Entre les dades més destacades trobem l’augment, de 104 persones al 2014 a 174 aquest 2015, dels ciutadans que han estat contractats en plans d’ocupació; els 43 nois i noies que han participat al programa Joves per l’Ocupació o les més de 15 accions formatives que s’han fet en l’àmbit de l’empresa i el comerç. El regidor de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, Cristian Rastrojo també va avançar que l’Ajuntament ja està acreditat oficialment com punt PAE (Punt d’Atenció a l’Emprenedor) que permet realitzar, per mitjans telemàtics, els tràmits de constitució d’una empresa. Un servei que facilita que una empresa pugui fer tots els tràmits pertinents de manera més àgil.

Per la seva part, la regidora d’Acció Social, Margi Gual, va comentar que en l’àmbit social s’han augmentat totes les partides destinades a les persones més vulnerables hem detectat que ara els treballadors són més pobres, tenen menys recursos tot i tenir feina. Per això s’han incrementat gairebé tots els recursos destinats a ajudes d’alimentació, els relacionats amb la pobresa energètica, de beques menjador, etc. Els professionals de Serveis Socials han atès aquest any 445 consultes relacionades amb l’habitatge (ajuts d’urgència social, tramitació d’ajuts al lloguer, etc.); s’ha incrementat la demanda d’ajuts de pobresa energètica (de 187 al 2014 a 362 en 2015); les beques d’atenció a la infància i adolescència –activitats de lleure, extraescolars, etc.– que han passat de 506 al 2014 a 605 al 2015. Aquest any s’han atorgat 404 beques menjador, una part de les quals han estat subvencionades per l’Ajuntament.