Esteu aquí

En Joan Despitoltes transmet l'esperit carnavalesc a Sant Joan Despí

21/02/2022 - Promoció associativa

En Joan Despitoltes, el rei Carnestoltes de Sant Joan Despí, visita aquests dies les escoles de la ciutat per portar l'alegria i la rauxa del Carnaval als infants de la ciutat. Enguany, a Sant Joan Despí no se celebraran les tradicionals activitats al carrer del Carnaval, però l'esperit de la festa és ben viu i en Joan Despitoltes anima la ciutadania a disfressar-se.

A principi de febrer, tenint en compte la situació de la pandèmia, la Comissió del Carnaval de Sant Joan Despí, formada per les comparses i per l'Ajuntament, va decidir no realitzar la tradicional rua de Carnaval d'aquest any -descartant també celebrar-la en una data alternativa-. També es van anul·lar la resta d'activitats al carrer. 

Tot i això, l'esperit carnavalesc serà viu a Sant Joan Despí i en Joan Despitoltes anima a tota la ciutadania a disfressar-se tots els dies, del 24 de febrer al 2 de març. I és que aquest any, el rei Carnestoltes santjoanenc ha arribat uns dies abans del que és habitual. Acompanyat pel seu camarlenc i per la seva secretària, aquests dies està visitant les escoles d'infantil i primària, escoles bressol i el Centre de Gent Gran Cirerers per convidar tothom a disfressar-se.

D'aquesta forma, per donar vida a l'esperit transgressor del Carnaval que fa que sigui una de les fites més divertides de l'any, en Joan Despitoltes us repta enguany a atrevir-vos a portar la disfressa durant tots els dies de celebració d'aquesta festa i a tot arreu.

En Despitoltes també anima a participar al Concurs d'Instagram de Carnaval, que premiarà les millors disfresses que es pengin a la xarxa social Instagram amb l'etiqueta #CarnavalSJD22. El termini de presentació de fotos finalitzarà el 27 de febrer. 

I, com cada any, en Joan Despitoltes comunica les seves ordres per anar disfressats: el dimarts, peus i cames animades amb mitjons i sabates diferents; el dimecres, cos desmarxat!, amb corbates de colors i molt grans; el dijous, cap decorat!, amb barret, cara pintada o pentinat atrevit; i el divendres, la disfressa que cada un hagi triat.