Esteu aquí

Entra en servei la passarel·la de vianants que connecta Torreblanca i les Begudes

La passarel·la connecta Torreblanca i les Begudes, a l'entorn de la Ciutat Esportiva del Barça

21/05/2019 - Mobilitat

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en servei la passarel·la per a vianants i ciclistes que connecta el barri de Torreblanca i les Begudes, a l'entorn de la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona. La passarel·la creua per damunt de les vies del tren, entre l'avinguda de la Generalitat i el carrer de Francesc Macià, tot connectant dues zones de la ciutat que fins ara estaven separades per la línia ferroviària.

A ambdós costats, l'accés a la passarel·la es fa mitjançant rampes que són accessibles. Al costat sud (les Begudes) també s'hi pot accedir a través d'escales. La passarel·la i les rampes tenen una amplada superior als dos metres.

La infraestructura compta amb il·luminació de led, més eficient i menys contaminant. El paviment de la passarel·la simula el trencadís modernista, tot recordant el gran patrimoni del Modernisme que té Sant Joan Despí amb el llegat que Josep Maria Jujol va deixar a la ciutat.

La passarel·la permet el pas de vianants, persones amb mobilitat reduïda i ciclistes. Es tracta d'una infraestructura que fa més fàcil la mobilitat a l'entorn ja que connecta el barri de Torreblanca i el sector de les Begudes i afavoreix la continuïtat i la connexió de la xarxa ciclable.

La construcció de la passarel·la s'emmarca dins del projecte d'urbanització del sector de les Begudes, situat a l'entorn de la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona. Aquesta zona s'està acabant d'urbanitzar amb la construcció de nous vials, zones verdes i places.