Esteu aquí

L'Ajuntament fa una campanya als mercats per reduir l'ús de les bosses de plàstic

05/07/2021 - Medi Ambient

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme una campanya als mercats municipals per tal d'informar la ciutadania sobre la normativa de reducció de les bosses de plàstic i per conscienciar sobre els perjudicis que la utilització excessiva d'aquest producte ha tingut sobre el medi ambient.

L'acció, realitzada el 3 de juliol coincidint amb el Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic, va tenir lloc als mercats del Centre i de Les Planes. Un equip d'ecoinformadors va repartir díptics informatius sobre la normativa d'ús de les bosses de plàstic que actualment està vigent. A més, van donar consells a les persones consumidores sobre com comprar de manera sostenible, utilitzant bosses de malla, de roba o de paper, cabàs, cistell o carretó. 

Actualment, està prohibit el lliurament de les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres que s'ofereixen als consumidors en els punts de venda, en la venda on line i en el lliurament a domicili. 

La prohibició inclou les bosses de plàstic en general i les de plàstic fragmentables. Només es permet lliurar, previ pagament, les bosses compostables que compleixin els requisits de la norma i les de plàstic de més de 50 micres de gruix que continguin un mínim de 50% de plàstic reciclat. Cal recordar que les bosses compostables les podem reutilitzar per a la brossa orgància. 

L'ús excessiu de les bosses de plàstic ha perjudicat greument el nostre entorn i és especialment crítica la contaminació de mars i oceans. 

Entre les més de 80 persones que es van adherir a la iniciativa als dos mercats, l'Ajuntament de Sant Joan Despí sortejarà un lot de productes reitilitzables.  

Si voleu conèixer més consells per reduir el plàstic, visiteu el web plasticzerosjd.wordpress.com