Esteu aquí

L’Ajuntament consolida l’estalvi en llum i rebaixa la factura del 2015 en més de 136.000 euros

El reajustament de l'enllumenat suposa un important estalvi

22/02/2016 - Medi Ambient

Ara fa quatre anys l’Ajuntament va posar en marxa l’Oficina d’Energia amb l’objectiu de treballar amb criteris més eficients i sostenibles el consum municipal d’electricitat, gas i agua.
L’estalvi anirà creixent gràcies a accions que aposten per l’eficiència energètica com la instal·lació de tecnologia led en fanals i semàfors.

Aquesta és una ingent feina que implica polítiques que van des de la instal·lació d’enllumenat més eficient al reajustament d’horaris d’encesa de l’enllumenat, per exemple. Sens dubte, el gruix de la feina de l’Oficina Energètica se centra en el consum de llum que, al 2015, s’ha reduït en 136.747 euros respecte a l’any anterior (el 2014 la factura pujava a 1.447.858 euros i, el 2015, va ser de 1.311.111 euros). La reducció en kWh ha estat de 770.417 kWh menys que representa al voltant de 206 tones de CO2 que s’han deixat d’emetre a l’atmosfera.

Mesures que ja són una realitat
Aquesta reducció, una tendència que es consolida després de tres anys de descensos continuats, està directament relacionada amb la millora dels contractes, el reajustament de les potències dels equipaments municipals, la formació del personal municipal i també per la substitució per leds en l’enllumenat públic i el sistema semafòric.

Des de fa uns anys, els carrers i places que es remodelen ja incorporen la tecnologia leds, i en paral·lel, l’Ajuntament està substituint les d’altres carrers, les més recents al carrer José A. Goytisolo (on aquesta setmana es clou la col·locació de leds en 80 fanals) i al passeig del Canal, on s’han instal·lat 23 nous punts de llum d’aquest tipus. El canvi per aquesta tecnologia més eficient representarà un estalvi aproximat de 8.700 euros l’any. També s’estan canviat les òptiques dels semàfors (al 2015 es van substituir 73) amb l’objectiu de completar tota la ciutat en els propers anys.

El primer pas en aquest camí per a reduir el consum d’electricitat es va iniciar amb una auditoria de tots els equipaments municipals i l’enllumenat que ja ha donat fruits. No obstant aquestes bones xifres, l’Ajuntament continua treballant en la implantació de mesures més eficients com la monitorització de consum en equipaments que concentren molta despesa, com els poliesportius. Un control que permet conèixer en temps real i de manera molt precisa on s’estan produint despeses excessives i quina és la millor manera de reduir-les.